Președintele AOR, Nicolae Matei:

"Este necesară armonizarea legislației în ceea ce privește incompatibilitățile primarilor"

303
2

Articole de la același autor

Solidaritatea dintre orașe și comune a fost reconfirmată, ieri, de președintele Asociației Orașelor din România (AOR), Nicolae Matei, în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.


În cursul zilei de ieri, președintele Asociației Orașelor din România, primarul localității Năvodari, Nicolae Matei, a participat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, la invitația președintelui Emil Drăghici. 


Evenimentul a avut loc în prezența vicepremierului Liviu Dragnea, ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, ministrului delegat pentru Piscicultură, Păduri și Ape, Lucia Ana Varga, a ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, și a președintelui Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan.


În cadrul întâlnirii, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, i-a asigurat pe primarii de comune că Asociația Orașelor din România le este solidară și, așa cum a făcut-o și prin semnarea protocolului de susținere a problemelor Asociației Comunelor din România, semnat la data de 13.11.2013, se constată că problemele cu care se confruntă primarii din România sunt aproape aceleași, indiferent de apartenența politică, indiferent dacă sunt primari de comune, orașe sau municipii.


"Este necesară armonizarea legislației care vine în dezacord cu legislația europeană, cu realitățile naționale, mai ales în ceea ce privește incompatibilitățile în care sunt încadrați primarii care și-au susținut localitățile, fără să urmărească un interes personal. În cadrul întâlnirii s-a afirmat că, în-tr-o societate în care aproape toți aleșii comunităților locale au câte 2-3 dosare sau lucrări penale, acea societate este bolnavă sau în tot cazul sistemul judiciar este viciat. Totodată, s-a mai reliefat necesitatea de relansare economică a României pentru a nu ne mai bate pe sărăcie și aici sarcina revine în principal guvernanților și autorităților publice centrale, deoarece pârghiile administrativ economice de relansare economică aparțin autorităților centrale", a spus președintele AOR, Nicolae Matei. 


Comentează știrea

Dr.Mengele
18 februarie 2014
Felicitari Matei

Dupa ce am terminat de citit articolul mi-a dat o lacrima.Nici acum nu ma pot abtine,imi vine sa plang.Scriu si plang.Aveti dreptate,ati pus punctul pe "i".Cetatenii orasului sunt rai.Va tot aleg la nesfarsit.Pai nu-si dau seama ce greu este ? Domn' Matei,unde ati vazut dumneavoasra in Europa un primar etern,sau un primar aflat in functie de 16 ani de zile,sau primar la plaja in orele de program,sau primar cu turban in cap,sau primar cu 7 fetite in sectia de vot ? Domn Matei,ude ati vazut dumneavoastra in Europa un primar care face afaceri cu primaria sau care dirijeaza fonduri de la buget catre firmele prietenilor lui.Dati un singur exemplu.Este nevoie de armonizarea legislatiei care vine in dezacord cu bunul simt european ? Este nevoie .Bravo Matei ! Nu te lasa Matei.

Lite
18 februarie 2014
g

Asta din parnaie s-a intors direct la primarie?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8341 secunde