Primarul George Scupra:

"Elevii din Ovidiu vor primi gratuit o culegere de texte literare"

569
1

Articole de la același autor

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a decis ca, la începutul anului școlar, toți elevii din localitate să primească gratuit cartea "Ovidiu, două milenii de neuitare".

Totodată, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții unităților școlare din Ovidiu, s-a stabilit ca la orele de dirigenție elevii să aibă ca tematică opera și viața poetului Ovidius Publius Naso, toate acestea pentru a lăsa o moștenire generațiilor viitoare, privind legătura dintre orașul Ovidiu și poet.

Reamintim că, în cadrul primei ediții a Simpozionului "Ovidienii", ce s-a desfășurat la începutul acestei luni în orașul Ovidiu, alături de o serie de evenimente culturale și artistice, Primăria orașului Ovidiu, la inițiativa edilului George Scupra, a lansat o culegere de texte literare, semnate de peste 50 de scriitori din Constanța, din alte orașe ale țării, dar și din Republica Moldova, Italia și Franța. Toate materialele sunt inspirate din viața și opera poetului latin Ovidiu. În plus, volumul mai cuprinde poeme în care este omagiat poetul latin care și-a petrecut ultimii nouă ani din viață în cetatea Tomisului.

Volumul intitulat "Ovidiu, două milenii de neuitare" a fost editat și tipărit de Primăria Ovidiu și a fost oferit atât delegației primăriei din orașul Sulmona (Italia), cât și tuturor participanților la eveniment. 

Comentează știrea

pionierul
18 iulie 2017
s-a invatam a citi?

Da-le si cate o tableta sau smarthfon ca sa citeasca textele literare .Dar grabeste-te pana nu apuca a invata sa...calculeze textele ale literare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9068 secunde