Edilul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, desemnat cel mai popular primar

414
1
Edilul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, desemnat cel mai popular primar - primarulgheorghehansaaor-1394368758.jpg

Articole de la același autor

Președintele Asociației Orașelor din România (AOR), primarul localității Năvodari, Nicolae Matei, a acordat edilului orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, distincția de cel mai popular primar în cadrul celei de a XXI-a ediții a Adunării Generale a Asociației Orașelor din România. Evenimentul a avut loc la București, în perioada 5 - 7 martie, în cadrul căreia au participat peste 60 de primari, din cei 217 membri ai asociației, din toate regiunile țării. 


În cadrul întâlnirii, edilul Gheorghe Hânsă a avut ocazia să își exprime oficial dorința de a-i sprijini pe agenții economici din Cernavodă, potențiali creatori de locuri de muncă pentru cetățeni. De asemenea, primarul a declarat că orașul Cernavodă, prin înfrățirea cu alte orașe europene din Franța, Slovenia, Turcia și Bulgaria, va avea posibilitatea de a prelua exemple pozitive și tehnici moderne de administrație, dar și atragerea de investitori din străinătate, care pot crea noi locuri de muncă pentru comunitate.


Prezenți la acest eveniment, edilii au avut ocazia să își exprime păsurile în fața repre-zentanților administrației cen-trale, dar și a oficialilor din cadrul ministerelor Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și al Finanțelor Publice. Temele de dezbatere abordate în cadrul întâlnirii au vizat modernizarea României prin descentralizare bazată pe subsidiaritate, autonomie locală și întărire a capacității administrative. Totodată, s-a discutat despre corelarea compe-tențelor autorităților administrației publice locale cu resurse financiare, umane, instituționale și legislative de care acestea trebuie să dispună în exercitarea atribuțiilor. Cei prezenți au mai discutat despre identificarea unor soluții pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetățenii orașelor mici, dar și despre relația dintre Aso-ciația Orașelor și autoritățile centrale.


Nemulțumiri din partea primarilor
Primarii au avut ocazia să își exprime nemulțumirile în mod oficial în cadrul unei emisiuni în direct, organizată de către un post de televiziune național. Invitați în platou, edilii au declarat detalii despre problemele cu care se confruntă în gospodărirea orașelor pe care aceștia le administrează, cum ar fi efectele negative ale descentralizării, problema resurselor financiare și problemele sociale. 


Pe de altă parte, în cadrul ședințelor organizate de către Asociația Orașelor din România, aleșii s-au declarat nemulțumiți de folosirea și interpretarea abuzivă a legislației ambigue, incoerente ca o formă de pre-siune și șantaj asupra autorităților publice locale de către unele instituții ale statului. Aleșii locali prezenți la eveniment au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult, prin operativitate, și să acorde mai multă atenție derulării proiectelor cu finanțare europeană sau națională implementate de orașele mici. 


Primarii consideră că o frână în implementarea proiectelor euro-pene este reprezentată de durata mare de evaluare a acestora precum și de faptul că autorizațiile primite de la autoritățile decon-centrate de la nivel județean sau regional sunt primite cu mare dificultate. 


Printre oficialitățile prezente la eveniment a fost președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, care a propus încheierea unui parteneriat între toate cele patru structuri asociative ale autorităților locale pentru susținerea unitară a intereselor acestora.


Comentează știrea

eu
21 noiembrie 2014
mda...

mda... cel mai popular primar infractor. Ar trebui facuta curatenie in cuibul ala de mafioti al primariei. RUSINE !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9674 secunde