Edilul Adrian Stan dă startul petrecerii la "Zilele Orașului Techirghiol"

274
Edilul Adrian Stan dă startul petrecerii la

Articole de la același autor

Primarul Adrian Stan organizează, în perioada 23-24 august, "Zilele orașului Techirghiol". Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe terasa Restaurantului Droma’s, sâmbătă, începând cu ora 17. Cu această ocazie, edilul Adrian Stan îi va premia pe cetățenii orașului Techir-ghiol care au împlinit vârsta de 85 de ani, pe veteranii de război și văduvele acestora, dar vor fi recompensate și cuplurile care aniversează o jumătate de veac de la căsătorie. La eveniment sunt așteptați să participe și o delegație oficială compusă din patru membri din Olanda - Fundația Breath, și una din Turcia - Tekirdag, oraș înfră-țit cu Techirghiol, compusă din cinci oficialități.

În cursul zilei de sâmbătă, în cadrul evenimentului "Zilele Orașului Techirghiol" este programată o defilare a ansamblurilor artistice și a grupurilor folclorice tradiționale românești și tătărești. La spectacol vor participa și ansamblurile de dans sportiv și de balet din Techirghiol, precum și cele aparținând instituțiilor de învățământ din oraș și fanfara Clubului Elevilor.

Duminică, de la ora 10, vor avea loc mai multe competiții de înot în lacul cu apă sărată, iar de la 10.30, atenția celor prezenți va fi îndreptată către o... rață, pentru că mai mulți viteji se vor alinia la startul concursului "Cine prinde rața... o câștigă". Pe stadionul din oraș, de la ora 11.30, foștii sportivi ai Clubului Sparta Techirghiol vor disputa un meci de retragere, urmat de acordarea unor medalii și distincții. De la ora 13, cei mai viteji luptători vor încerca să câștige premiul pus în joc în cadrul luptelor tătărești - kureș. Seara, de la ora 17.30, va avea loc un adevărat regal de artă culinară cu vânzare. Începând cu ora 18.30, etnicii tătari au pregătit un program de cântece, dansuri și obiceiuri tradiționale prezentate de ansambluri din Techirghiol, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Medgidia și Constanța. Spectacolul festiv "La mulți ani, Techirghiol!" este programat de la ora 20, atunci când atmosfera va fi dominată de trupe pop rock, dance, etno, dar și de muzică populară. Seara se va încheia cu un foc de artificii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1471 secunde