E oficial. Emmanuel Macron vine în România

107
E oficial. Emmanuel Macron vine în România - yzcxmtaznddmnwi1odfhn2mwzmrjyjmy-1502118651.jpg
Președintele Franței, Emmanuel Macron, va vizita Romnânia în 24 august, urmând a susține o conferință de presă comună cu omologul său, Klaus Iohannis, transmite Palatul Cotroceni.


"La invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, în data de 24 august a.c., o vizită în România. Discuțiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate. La finalul întrevederii cei doi Președinți vor susține o conferință de presă comună. Această vizită a fost convenită cu prilejul întrevederii avute de Președinții României și Franței în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie a.c., ocazie cu care Președintele Emmanuel Macron a acceptat propunerea Președintelui Klaus Iohannis de a continua dialogul la București", se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale de la București.

După întâlnirea din 23 iunie, de la Bruxelles, Iohannis a arătat că discuția cu liderul de la Paris a fost "foarte, foarte bună" și s-a convenit ca România și Franța să colaboreze în vederea întăririi unor formate europene. Președintele Iohannis mai spunea la acea dată că au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro și situația muncitorilor detașați.

Ultima vizită a unui președinte al Franței în România este de dată relativ recentă - jumătatea lunii septembrie 2016. Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, François Hollande a fost primit la Palatul Cotroceni de omologul său, Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4548 secunde