Doi primari din Constanța, demiși de prefectul Nicolaescu

427
Doi primari din Constanța, demiși de prefectul Nicolaescu - doiprimaridemisideprefectuladria-1485533973.jpg

Articole de la același autor

Comunele Dobromir și Ciocârlia au rămas fără primarii aleși la alegerile de anul trecut, după ce magistrații au stabilit definitiv că aceștia se aflau în stare de incompatibilitate. 


Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a emis Ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Dobromir, Iusein Visel. Ordinul a fost comunicat primarului comunei Dobromir, Consiliului Local al comunei Dobromir și secretarului UAT Dobromir. 


La baza decizie a stat adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a comunicat certificatul de grefă privind decizia definitivă a ÎCCJ nr. 3230/17.11.2016 în dosarul civil nr. 3037/118/2014, adresa emisă de Agenția Națională de Integritate privind conflictul de interese cu funcția de primar prin care s-a adus la cunoștință că ÎCCJ a respins definitiv contestația lui Iusein Visel față de raportul de evaluare al ANI în care s-a constatat conflictul de interese în care s-a aflat șeful administrației din comuna Dobromir. 


De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai emis un ordin similar prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Ciocârlia, Traian Dragomir. Ordinul a fost comunicat primarului comunei Ciocârlia, Consiliului Local al comunei Ciocârlia și secretarului UAT Ciocârlia. 


Ordinul a avut drept temei juridic adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a comunicat certificatul de grefă privind decizia definitivă a ÎCCJ nr. 3419/07.12.2016 în dosarul civil nr.842/36/2013, adresa emisă de Agenția Națională de Integritate privind incompatibilitatea cu funcția de primar. 


Potrivit legii, în ambele comune vor avea loc alegeri anticipate, data urmând să fie stabilită de Guvern. Până atunci, administrațiile locale vor fi conduse de viceprimarii celor două localități. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1187 secunde