Traian Băsescu:

"DNA a făcut abuzuri uriașe, iar România va plăti enorm"

184
3
Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat, într-o emisiune televizată, că informațiile apărute în ultima perioadă în spațiul public privind DNA dezvăluie un management defectuos, dar și criza din interiorul acestei instituții.

Fostul șef al statului a spus că, în urmă cu aproape cinci ani, o serie de procurori de elită s-au împotrivit numirii Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA pe considerentul că "nu știe carte" și nu e pregătită să conducă respectiva instituție.

El a mai spus că breșa din interiorul acestei instituții s-a creat la DNA Ploiești, iar apoi și alți procurori și polițiști judiciari din București au avut curajul să vorbească despre lucruri în neregulă din interior.

"DNA trebuie salvată acum de Codruța Kovesi. Fiecare zi a acesteia la conducerea DNA știrbește autoritatea și credibilitatea instituției. DNA a făcut abuzuri uriașe, iar România va plăti enorm în momentul în care persoanele care nu au avut parte de un proces corect se vor adresa CEDO. În calitate de politician, voi lupta ca instituțiile de forță ale statului român să lucreze după lege și nu după bunul plac. Greșeala pe care am făcut-o eu, de a pune oameni cu zero experiență în aceste funcții, nu mai trebuie repetată", a mai spus Traian Băsescu.

Comentează știrea

petrica
4 iulie 2017
cand?

cand a facut abuzuri? acum sau cand erati voi la putere?

Gigi
4 iulie 2017
Da !

Asa este . Trebuie s-o lasati rapid in pace Udrea ! Si pe toti basistii , ca de nu , vai de Romania , bagami-as ...

a-mirabilis
4 iulie 2017
aruncatorii de bolovani

Nu stiu cum dracu se intampla ca numai cei care au probleme cu DNA-ul arunca cu pietre.Nu prea am vazut,citit sau auzit ca un om cu frica lui Dumnezeu , respect fata de lege si semenii sai care sa blameze aceasta institutie.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2057 secunde