Deputatul Răzvan Condurățeanu: "PSRO susține drepturile pensionarilor"

172
Deputatul Răzvan Condurățeanu:

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 3 din Constanța, Răzvan Condurățeanu, susține că, deși Victor Ponta a promis încă din 2012 că prima măsură pe care Guvernul o va lua va fi majorarea pensiilor, astăzi valoarea lor este mai mică decât era la nivelul anului 2009.

"În momentul venirii la Putere, guvernanții au promis să revadă prevederile îndreptate împotriva pensionarilor prin legea pensiilor nr. 263/2010, prevederi ce au condus, prin creșterea arbitrară a stagiului de cotizare la 35 de ani, la diminuarea pensiilor pentru toate persoanele pensionate după anul 2010. Mai mult, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2013, pensionarilor din sistemul public de pensii nu le-a fost indexată pensia, așa cum legea o cerea, în acea perioadă inflația fiind de aproximativ 20%", a declarat deputatul Răzvan Condurățeanu care este și vicepreședinte al Partidului Social Românesc (PSRO).

El a adăugat că Partidul Social Românesc este solidar cu pensionarii care și-au cerut, recent, drepturile în fața Guvernului deoarece după o viață de muncă și de cotizație la bugetul de stat, merită un trai mai bun. "Partidul Social Românesc consideră necesară acordarea unei majorări a pensiilor din sistemul public, astfel încât valoarea pensiei medii să fie egală cu valoarea salariului minim pe economie (1.050 lei). Acest lucru presupune o majorare a valorii punctului de pensie cu cel puțin 18%. Mai mult, deputații și senatorii PSRO vor depune o inițiativă legislativă care să reglementeze această situație. O pensie decentă este un drept al unor oameni care au cotizat zeci de ani la bugetul de stat. Au crezut în promisiunile domnului Ponta și ale doamnei Plumb, dar încrederea le-a fost înșelată. Din acest motiv, Rovana Plumb ar trebui să-și dea demisia. Pensionarii merită mai mult și dacă actualii guvernanți nu sunt capabili, să lase locul unor oameni mai competenți", a mai susținut deputatul Răzvan Condurățeanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4252 secunde