Deputatul Mihai Lupu: "PSD refuză dreptul românilor de a putea intra în faliment personal"

241
2
Deputatul Mihai Lupu:

Articole de la același autor

Deputatul Mihai Lupu spune că grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților, din care face și el parte ca deputat liberal de Constanța, a hotărât să sesizeze Curtea Consti-tuțională în privința noii Legi a insolvenței, în primul rând din cauza faptului că PSD și celelalte partide aliate au refuzat să introducă în această lege și reglementări cu privire la insolvența personală, dis-criminând astfel cetățenii români comparativ cu firmele din România. 


"Ținând cont de faptul că Legea  privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență susținută și votată de către parlamentarii PSD, PC, UDMR și UNPR  este una incompletă, dar mai ales nedreaptă și discriminatorie, PNL a decis să facă imediat acest demers de sesizare a Curții Constituționale în privința acesteia. Noi, liberalii, considerăm că supraîndatorarea românilor și intrarea acestora în incapacitate de plată pe bandă rulantă reprezintă o frână temeinică pentru dezvoltarea economiei românești, dar și o problemă majoră a familiilor din România cărora, prin lipsa reglementărilor din țara noastră cu privire la insolvența personală, li se refuză în mod nedrept posibilitatea de a o lua de la capăt fără a fi stigmatizate din punct de vedere social", a spus deputatul Mihai Lupu.


Ce este insolvența personală
El a precizat că, insolvența personală este o procedură supravegheată judiciar pentru restructurarea situației financiare a unui debitor, un fresh start care li se refuză românilor, spre deosebire de cetățenii altor țări europene. Acest tip de legislație cu privire la falimentul personal este deja reglementat în majoritatea țărilor europene cum sunt Marea Britanie, Franța, Olanda, Portugalia, Germania, Polonia, Cehia, Letonia, Slovenia, Irlanda, Estonia sau Lituania. Din aceste considerente, liberalii cred că este absolut necesar ca și în România persoanele fizice să aibă aceleași drepturi ca și companiile, adică orice român să poată intra în faliment la fel ca și orice compa-nie, atunci când situația financiară o impune, evitând astfel su-tele de mii de executări silite a persoanelor fizice cu datorii care au loc în prezent în România. 


"PSD refuză dreptul româ-nilor de a putea intra în faliment personal. Lipsa unei asemenea reglementări speciale este de natură a crea o situație discriminatorie și față de ceilalți cetățeni europeni nerezidenți în România, dar care au credite în România, și cărora li se aplică legislația din țara de proveniență, care, așa cum am menționat deja, a-proape oricare ar fi, are regle-mentată deja insolvența persoanelor fizice.


Oare este puțin lucru pentru PSD faptul că în România peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal de mai bine de patru ani, iar statul român nu face nimic pentru ei. Mai bine zis, același PSD care clamează non-stop faptul că apără drepturile românilor și guvernează numai în folosul acestora, prin forma noului Cod al Insolvenței pe care a votat-o, nu face altceva decât să-și de-monstreze inconsecvența, cu alte cuvinte, faptele psd-iste nu au nicio legătură cu vorbele", a mai adăugat deputatul Mihai Lupu.


Comentează știrea

MBT Fora Shoes
6 iunie 2014
MBT Fora Shoes

mbt shoes victoria bc Stiri Politică : Deputatul Mihai Lupu: "PSD refuză dreptul românilor de a putea intra în faliment personal" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Fora Shoes http://www.7dorim.com/mbt-shoes/mbt-shoes-customer-service.asp

2013 hermes bags
9 iunie 2014
2013 hermes bags

hermes shop quierschied Stiri Politică : Deputatul Mihai Lupu: "PSD refuză dreptul românilor de a putea intra în faliment personal" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online 2013 hermes bags http://www.essense.nu/2013-hermes-bags-hermes-handbags-uk-3087.aspx

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5381 secunde