Delegație a UDTTMR, prezentă la premiera filmului "Haytarma"

298
4

Articole de la același autor

O delegație a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, condusă de președintele Gelil Eserghep, a participat în perioada 15 – 18 noiembrie la Eskișehir la premiera filmului "Haytarma", eveniment care a avut loc în cadrul manifestărilor derulate sub egida "Eskișehir 2013 – Capitala culturală a lumii turcice". 


Premiera filmului a reunit o serie de personalități atât ale vieții politice și culturale din Eskișehir, cât și de peste hotare. Oaspete de seamă la eveniment a fost Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, cel care timp de 23 de ani a condus Congresul Tătarilor din Crimeea (Ucraina), alături de el aflându-se la manifestări și actualul președinte al congresului, Refat Chubarov, cel care, în prezent, ocupă și fotoliul de președinte al Congresului Mondial al Tătarilor.


Tema peliculei "Haytarma" este deportarea tătarilor din Crimeea, din anul 1944. Povestea tragică a acelor oameni este astăzi transpusă într-o creație cinematografică, menită, pe de o parte, să readucă în atenția întregii lumi câteva file din istoria zbuciumată a tătarilor crimeeni, iar pe de altă parte să le reamintească tătarilor de originile lor.


Premiera filmului "Haytarma" a fost un eveniment așteptat cu interes de publicul din Eskișehir, Centrul Cultural "Ataturk" din cadrul Universității Anadolu devenind neîncăpător pentru toți cei care au dorit să vizioneze pelicula.


Pe parcursul vizitei, delegația din România a efectuat și mai multe vizite oficiale la autoritățile locale din Eskișehir, astfel că, printre cei cu care reprezentanții UDTTMR s-au întâlnit s-au numărat prefectul Eskișehirului, Güngör Azim Tuna, primarul metropolei Eskișehir, Yılmaz Büyükerșen, și primarul din Tepebașı, Ahmet Ataç.


"Premiera filmului Haytarma ne-a reunit pe noi, tătarii, din mai multe colțuri ale lumii, la Eskișehir, acolo unde trăiește o comunitate foarte mare de etnici de-ai noștri. A fost o seară specială, cu siguranță emoționantă pentru toți cei care au reușit să vizioneze filmul. Acele clipe de groază pe care le-au trăit tătarii în 1944 nu trebuie să se mai repete și, cu siguranță, nu se vor mai repeta într-o societate precum cea în care noi avem avantajul de a trăi. Ele, însă, nu trebuie uitate, iar memoria acelor oameni trebuie cinstită întotdeauna. Sper să avem posibilitatea și sprijinul necesar să aducem și noi această peliculă în România, unde să poată fi vizionată de tătari și nu numai. În timpul acestei vizite am participat și la o serie de întâlniri cu oficialii din Eskișehir, întrevederi în cadrul cărora am discutat, încă o dată, despre posibilitatea și oportunitatea înfrățirii municipiului Constanța cu metropola Eskișehir. Așa cum se cunoaște, noi am demarat aceste discuții încă din primăvara acestui an și vrem să ne ținem de cuvânt și să fim o punte de legătură între Constanța și Eskișehir", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.


Din delegația care a efectuat deplasarea la Eskișehir, au mai făcut parte deputatul Varol Amet, dar și cei doi vicepreședinți ai uniunii, Nagi Gelal și Demirel Caiali.




Comentează știrea

louboutin homme
23 noiembrie 2013
louboutin homme

En fait, bottes Christian Louboutin chaussures de marque sont fabriqués a partir de matériaux de meilleure qualité. Parfait pour les gens, vous pouvez facilement naviguer a travers plusieurs magasins en ligne qui vendent des chaussures Christian Louboutin originales qui ont des prix d'escompte. Vous pouvez trouver que ces chaussures sont les memes que les chaussures que vous voyez dans la vitrine, mais ils ont un prix moins cher que ceux de surprise. louboutin homme http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=louboutin homme

baskets louboutin
24 noiembrie 2013
baskets louboutin

Une sélection de leurs amis fouillé maussade le vendredi suivant, comme a chaque fois que le sénateur Tommy Williams, réplique Christian Louboutin R les bois, nettoyés la Davis? Côté tout moment la dame pendant quelques secondes se pencha dans leur chaise de bureau. Sénateur Typiquement la théâtralité agite un petit quelque chose a l'intérieur de Christian Louboutin. Sur le Folies Bergee, il / elle a utilisé des heures et des heures compte tenu des interpretes, des recherches sur leurs tactiques particulieres, avec leurs instruments de votre costumes de commerce et plus de cette volonté, leurs chaussures en particulier. catégorie de la meilleure chaussure de course en forme est essentielle a la prévention des blessures sportives. Un individu a des bottes et des chaussures ont besoin de vous donner le soutien et également vos jambes dans tous les bons endroits pour ne pas mentionner fonction je vous en supplie a votre pression qu'ils peuvent recevoir pour la durée du travail sur. testé. Si oui ou non il était fondamentalement environ Olivia sur votre propre etre au courant de elle se faire tirer ses propres années en arriere, mais les gens de détail détenues aide est généralement qu'Olivia doit Jelena, chaussures Christian Louboutin réplique, meme si votre amie émotions personnelles. baskets louboutin http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=baskets louboutin

vente de chaussures en ligne
1 decembrie 2013
vente de chaussures en ligne

Avail Chaussures Christian Louboutin en ligne a prix discount Si vous possédez une paire de chaussures Christian Louboutin, cela signifie que vous possédez les meilleures chaussures qui ont fait par le meilleur matériel de qualité et dans le monde. vente de chaussures en ligne http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=vente de chaussures en ligne

asics volley
2 decembrie 2013
asics volley

Lagernd Reine Buchbestellungen liefern wir nach Deutschland, Oesterreich, Liechtenstein, Luxemburg und in di Seit der Gr der Kultmarke ASICS im Jahre 1949 durch Kahachiro dieses Label durch ein e Kombination von Extravaganz, Style und innovativen Modetrends. Die Tiger-Stripes jedes einzelnen A SICS Sneakers erzeugen einen hohen Wiedererkennungsgrad und stehen als Markenzeichen dieser ultimati ven Lifestylemarke. einem gesunden K wohnt ein gesunder Geist! Dieser Leitsatz von Anima Sana in Corpore Sano, steckt in jedem Modell dieser japanischen Kultmarke. asics volley http://www.strongerbritney.com.ar/asics.php?p=asics volley

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4726 secunde