Delegație a UDTTMR, în vizită la primarul din localitatea Yalova

2195
Delegație a UDTTMR, în vizită  la primarul din localitatea Yalova - delegatieaudttmrfestivalyalova20-1406298393.jpg

Articole de la același autor

Ansamblul KARASU al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a participat, în perioada 17 - 23 iulie, la Yalova, la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului lumii turcice și al popoarelor înfrățite, manifestare orga-nizată de YAFEM.

Anul acesta, festivalul a reunit aproximativ 500 de participanți din diferite colțuri ale lumii turcice. Ansamblul KARASU a avut evoluții atât pe scena Amfiteatrului din orașul Yalova, cât și în stațiunea Aydinkent și în localitatea Gemlik. În cadrul spectacolelor, membrii ansamblului KARASU au prezentat atât dansuri tradiționale tătărești din zona Dobrogei, cât și dansuri tradiționale turcești.

În cadrul festivalului, membrii delegației UDTTMR conduse de prim -vicepreședintele Samir Menan au fost primiți de primarul orașului Yalova, Vefa Salman, căruia i-a fost adresată și invitația de a participa la ediția de anul acesta a festivalului organizat de UDTTMR, dar și de prefectul Yalovei, Esengül Civelek.

Festivalul de la Yalova reunește an de an reprezentanți ai culturii din lumea turcică, scopul manifestării fiind acela de a promova tradițiile, dar și acela de a consolida relațiile de colaborare dintre participanți.

Astfel, pe scena celei de-a XVII-a ediții a Festivalului de la Yalova au mai evoluat și ansambluri din Bulgaria, Macedonia, Kazahsatan, Cipru de Nord, Georgia, Kîrgîstan, Dagestan, Osetia de Nord, Karaçay, dar și un grup care i-a reprezentat pe turcii din Siria.

Tot în cadrul festivalului, a avut loc și Simpozionul ziariștilor, ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediție, care a vizat teme de actualitate, respectiv Crimeea și turcii din Irak și Siria. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5533 secunde