Președintele Klaus Iohannis:

"Decizia înființării unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România, o realizare importantă"

218
2

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va putea să evoce la Strasbourg, unde va participa la ceremonia de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, decizia înființării, la București, a unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România, o realizare importantă pe care a susținut-o de la începutul mandatului său.

"În 24 ianuarie, voi participa, împreună cu secretarul general al Consiliului Europei și cu președintele Republicii Cipru, la ceremonia de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Voi inaugura, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, o expoziție dedicată victimelor Holocaustului organizată de Președinția română a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Un lucru mă bucură în mod special și țin să vi-l mărturisesc: voi putea să evoc la Strasbourg o realizare importantă, pe care am susținut-o încă de la începutul mandatului meu, și anume decizia înființării, la București, a unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România", a afirmat șeful statului în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni de decorare a președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că Aurel Vainer, pe care l-a decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Comandor, a fost unul dintre cei mai activi susținători ai acestui proiect și i-a adresat rugămintea de a-l sprijini în continuare.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată anual în data de 27 ianuarie. Marcarea acestei zile internaționale a fost decisă, în noiembrie 2005, printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. 

Comentează știrea

MIHAI
20 ianuarie 2017
DE ZIUA UNIRII MERGEM LA MUZEU

Dl presedinte uita probabil ca 24 ianuarie are o semnificatie istorica pentru Romania , si avem dreptul sa ne intrebam de ce prasedintele nostru iubit nu va participa la manifestarile traditionale specific acestei sarbatori nationale . Asteptam cu nerabdare sa aflam detalii cu privie la materialele expuse in acest Muzeu al Istoriei Evreilor , si daca printer ele exsita ceva documente referitoare la conditiile puse Romaniai prin Tratatul de la Berlin referitoare la problema evreiasca si la perioada 1940 -1944 .

noi, desconsideratzii !
22 ianuarie 2017
CHELULUI, CE II LIPSESTE...... ?!

Traim " ffffffff bine " ! Acum ne trebuie un muzeu ! johanis kw cand doarme, viseaza : Dragnea sa fie inchis, guvernul Grindeanu sa fie demis, daca nu poate pentru ca, poporul vrea altceva, atunci johanis, viseaza IN CONTINUARE : flacari, incendii, mortzi........ , si cand se trezeste poporul roman are parte de, exemplu : colectiv, deunazi bamboo si ce o mai visa johanis, vom mai vedea / auzi, ca trebuiesc ticluite, pregatite cu lucrul " binelui facut ", si " pas cu pas " , dar observam ca romanii s-au dezmeticit si nu-l mai cred pe " guvernul meu ", " Romania mea ", " Europa mea ", pe omul cu idei MEGALOMANE !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0561 secunde