PSD Constanța a depus listele candidaților

Decebal Făgădău: "Obiectivul meu este să conserv cele 15 mandate obținute în Consiliul Local"

1883
4

Articole de la același autor

Social-democrații din Constanța și-au depus, ieri, dosarele de candidaturi pentru alegerea Consiliului Local al Municipiului Constanța, dar și pentru alegerea Consiliului Județean Constanța. Totodată, actualul viceprimar cu atribuții 
de primar, Decebal Făgădău, și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Constanța. 


În așteptarea de a le veni rândul să intre la Biroul Electoral Municipal, cei mai mulți din echipa PSD au stat cu ceva emoții, deoarece știau că au fost validați pentru funcțiile de consilieri, însă nu știau dacă se află sau nu pe locuri eligibile. Așa se face că, la un moment dat, atunci când listele au devenit publice, candidații s-au purtat de parcă erau la admiterea la facultate. Cu alte cuvinte, unii dintre ei au avut emoții, însă au răsuflat ușurați în momentul în care și-au văzut numele pe locuri eligibile, adică la începutul listei. În schimb, au existat și persoane care au rămas surprinse de locul pe care se aflau pe liste, însă au încercat să-și ascundă, cât au putut de bine, nemulțumirea. 


La prima vedere, lista CLM păstrează proporția promisă de Decebal Făgădău, respectiv oameni noi și vechi, tineri și vârstnici, multe reprezentante ale sexului feminin, precum și reprezentanți ai minorităților. 


Practic, lista de candidați ai PSD pentru alegerea Consiliului Local Municipal Constanța conține 34 de persoane și este deschisă chiar de actualul viceprimar cu atribuții de primar, Decebal Făgădău. El este urmat de înotătorul Răzvan Florea, care este și cetățean de onoare al Constanței. Lista continuă cu Irinela Nicolae (profesor), Costin Răsăuțeanu (actualul viceprimar, economist de profesie), Aurelian Marin (inginer), Adriana Teodoru (artist liric), George Vișan (economist), Valentin Pîrvulescu (inginer), Dumitru Babu (economist), Marioara Cojoc (cadru didactic), Teodor Patrichi (inginer), Mircea Dobre (economist), Perodin Dede (maistru electrician), Cristian Andreiaș (inginer), Cristian Mihăilescu (inginer diplomat), Temur Ibraim (economist), Cristian Tincu (economist), Liviu Merdinian (medic), Valentin Ciorbea (profesor universitar), Mihaela Herda (licențiat științe administrative), Nicolae Niță (inginer economist), Daniela Enescu (jurist), Victor Stratenie (profesor), Nicoleta Bercaru (profesor), Gheorghe Rohian (fost polițist de frontieră, actualmente pensionar), Cristina Papazian (economist), Tănase Șola (consilier juridic), Andreea Buzea (economist), Luminița Constantin (economist), Remus Alexandru (jurist), Dan Dobrescu (economist), Luminița Trifu (economist), Rebecca Zgură (specialist în relații internaționale și studii europene), Mihaela Moisii (economist). 


Concret, pe listă se află opt consilieri din actualul CL, respectiv Mircea Dobre, Costin Răsăuțeanu, Temur Ibraim, George Vișan, Valentin Pîrvulescu, Marioara Cojoc, Valentin Ciorbea și Perodin Dede. 


"Sunt mândru că am depus o listă de consilieri puternică, o listă frumoasă, o listă fresh cu care sunt convins că vom câștiga alegerile în municipiul Constanța. Toți 34 alcătuim o echipă puternică. Așa cum am anunțat, încă de anul trecut, vor fi o treime femei, dar iată că avem mai mult de o treime femei pe listă. Avem 47% tineri și avem 47% oameni noi, oameni care nu au mai făcut politică și care se vor alătura oamenilor care au muncit pentru partid. Nu este o listă care pleacă de la anumite relații, cu toate că sunt mulți prieteni de-ai mei pe listă. Sper să facem o mișcare frumoasă atât la Consiliul Local, cât și la Consiliul Județean. În ceea ce privește Consiliul Local, mi-am propus să conserv numărul de mandate obținute la alegerile precedente, respectiv, 15 mandate, și chiar să obținem mai multe. Acesta este obiectivul meu", a declarat președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Decebal Făgădău. 


v v v


Pe de altă parte, PSD Constanța a depus dosarele de candidaturi și pentru Consiliul Județean. Lista cuprinde 47 de persoane și, comparativ cu liberalii constănțeni, care nu au trecut nicio femeie pe locurile eligibile, social-democrații au deschis lista cu o reprezentantă a sexului feminin, mai exact, cu profesorul Adriana Gheorghe, actual consilier județean. Lista continuă cu economistul Horia Țuțuianu și actualul vicepreședinte cu atribuții de președinte, Cristinel Dragomir. Pe locuri eligibile au fost reactivați mai vechi politicieni, cum ar fi Gheorghe Donțu și fostul primar de la Medgidia, Mircea Pintilie, dar apar și nume noi, precum și persoane tinere, cum ar fi Sabrina Nedelcu. Totodată, dintre actualii consilieri județeni, se mai află nominalizați pe locuri eligibile Dan Georgescu, Dumitru Florea și Ecaterina Prodan. 


Lista completă cu toți cei 47 de candidați poate fi vizualizată pe site-ul cugetliber.ro. 


Comentează știrea

Palaz
27 aprilie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

La pușcărie cu penalii ăștia care fac parte parte din actualul consiliu , i-ar restul sunt apă de ploaie , păi cu așa panarame de oameni vrei să conduci ditamai orașul măi Făgădău ? O să te voteze pulea spătarul , s-ar putea să vedem o schimbare în administrația locală !

ath
27 aprilie 2016
Borș ca la bunica

Lista de consilieri prezentata de Fagadau,mi-a adus aminte de zilele cand bunica ma invata sa umplu borș.Bine,ea nu stia sa-mi explice in procente ca nu avea studii economice ca Fagadau,ea masura tărâțele cu polonicul.In loc de tărâte(3 polonice ca la bunica),Fagadau a pus bors cu tărâte noi(1/3 oameni noi),si in loc de husti (3 polinice ca la bunica) Fagadau a pus trei polonice cu neuroni vechi(ca sa fermenteze cu tărâtele noi).Se umple putina cu apa chioara(ca la bunica) sau lista cu chiori(ca la Fagadau) si se lasa la fermentat(4 ani la Fagadau) sau patru zile ca la bunica.Eu sunt mandru ca stiu sa pun borș,Fagadau este "mandru ca a depus o listă de consilieri puternică,o listă frumoasă,un borș fresh"

Papu
28 aprilie 2016
Făgădău din Ciuma Roșie

Măi Făgădău chiar dacă ești ciumat din Ciuma Roșie (PSD) eu am să te votez dacă promiți că rezolvi problema PIȘĂLĂULUI din trecerea subterană de la Tomis. Banditul de Mazăre nu a făcut nimic să renoveze această trecere suterană. E o mizerie și o împuțiciune mai ceva ca într-un cort de țigani. Risc și te votez să văd ce rezolvi.

constantean
19 mai 2016
despre psd si fagadau

Pe scurt, contractele cu iz penal sunt după cum urmează: în 2013, firma Pozitron Medical Investigation SRL a câștigat contractul "Concesionare servicii de imagistică medicală", în valoare de 115.500.000 de lei (peste 26 mil. euro) , contract atribuit de Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Iar între 2013 și 2015, aceeași Pozitron, firmă la care soția lui Făgădău a fost director până de curând, a decontat de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța peste 2,3 milioane de euro pentru servicii de radiologie. De reținut și că pe 1 decembrie 2015, soția primarului a renunțat la funcția de director la Pozimed. Din 2014, Monica Gaitanidis Făgădău a renunțat la colaborarea cu firma Ideea Contrast, unde acționari sunt Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, toți trei anchetați de DNA. Potrivit informațiilor Realitatea.net, Căpățână ar deține informații importante cu care gruparea mafiotă de la Constanța de Constanța l-ar avea la mână pe Făgădău - respectiv dedesubturile afacerilor dubioase ale Monicăi Gaitanidis Făgădău, prin firmele mai sus amintite, pe bani publici și foarte mulți, cu concursul Consiliului Județean Constanța, până nu demult condus de Nicușor Constantinescu Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dna-se-apropie-de-fagadau-eful-spitalului-jude-ean-constan-a-re-inut-de-procurori_1936760.html#ixzz495DH7Qa0 Follow us: @realitatea on Twitter

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3404 secunde