De ce tace Nicușor Constantinescu?

3319
7

Articole de la același autor

Organizarea referendumului din 6 noiembrie 2011 organizat de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a ridicat încă de la început numeroase semne de întrebare, de la oportuni-tatea lui până la modul de organizare, frauda fiind cuvântul de ordine sub care a stat întreg demersul. După finalizarea lui, atât prefectul Claudiu Iorga Palaz cât și președintele PDL Constanța Christian Gigi Chiru au anunțat că vor face plângeri penale împotriva membrilor BEJ, care au prelungit de la sine putere ora de desfășurare a votului.
Pe de altă parte, președintele CJC Nicușor Constantinescu este dator să explice cetățenilor de unde vor fi recuperate cele 20 de miliarde de lei vechi, atât cât a costat simulacrul de referendum, dar și alte aspecte legate de organizarea scrutinului.
În acest sens, ziarul "Cuget Liber" a formulat, pe baza Legii 544/2011 privind liberul acces la informațiile de interes public, o adresă în care i se solicita președintelui CJC, Nicușor Constantinescu, să răspundă la cinci întrebări de interes public.
Mai exact, se dorea a se afla din ce capitole ale bugetului județean au fost luate cele două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) în urma rectificării bugetare, pentru organizarea referendumului din data de 6 noiembrie 2011. O altă întrebare viza un răspuns privind tipografia la care au fost tipărite buletinele de vot, cât au costat acestea și pe ce bază a fost atribuit contractul de achiziție. Totodată, se solicita să fim informați pentru ca, la rândul nostru, să-i informăm corect pe cititori, unde au fost confecționate ștampilele de vot și cât au costat acestea, precum și care sunt societățile comerciale care au primit contracte de achiziții, prestări servicii și publicitate în vederea organizării referendumului. Și, în fine, ultima întrebare se referea la perioada în care primarii din județ vor primi de la CJC, sumele cheltuite cu ocazia organizării referendumului.
Adresa a fost depusă la registratura CJC la data de 15 noiembrie 2011 și a primit numărul de înregistrare 22103/15.11.2011. Cu toate că legea specifică clar că cel vizat are obligația de a răspunde la solicitare în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrare, răspunsul la solicitare nu a sosit nici după aproape trei luni.
În acest context, cotidianul "Cuget Liber" își rezervă dreptul de a-l acționa în instanță pe președintele CJC și a face plângere la secția de contencios-administrativ pentru a obține răspunsurile solicitate.
În altă ordine de idei, nu putem trage decât două concluzii: ori angajații lui Nicușor Constantinescu își fac de cap și iau salarii degeaba fiind posibil ca aceștia să nu-i fi prezentat petiția șefului lor, deși acest lucru este puțin probabil, ori, Nicușor Constantinescu are ceva de ascuns și atunci refuză să facă publice informațiile solicitate.

După cum deja se cunoaște, la referendumul din data de 6 noiembrie 2011 au fost așteptați la urne 631.838 de cetățeni cu drept de vot care trebuiau să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța ?"
Pentru ca scrutinul să fie validat era nevoie ca jumătate plus unu din numărul total de constănțeni cu drept de vot să se prezinte la urne, lucru care nu s-a întâmplat.
Potrivit listelor electorale existente, prezența la vot în județul Constanța a fost de 43%, lucru care demonstrează clar că referendumul a picat. Cu alte cuvinte, 20 de miliarde de lei vechi au fost aruncate pe fereastră pentru a satisface orgoliile unor persoane care își permit să se joace oricând cu banii publici.

Comentează știrea

zuza11
9 februarie 2012
mincinosii usl-isti

Nu-i mai intrebati ca oricum vor minti. Nu stiti ca referendumul asta s-a facut pentru a mai fura niste bani? Rezultatul asta de 43% prezenta la vot a fost realizat prin minciuni.

costa
9 februarie 2012
furtisaguri de milioane

pai este clar ca nu avea interesul sa raspunda, banii au fost furati pentru alegerile USL

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
9 februarie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))...desigur ne adresam si consiliului judetean caci si in alte orase constantene sunt haite de caini

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

ionutq
9 februarie 2012
tace fiindca a furat

e normal ca nu are ce sa mai zica porcusorul. a tocat o caruta de bani iar acum asteapta sa se asterne uitarea

gaby
9 februarie 2012
referendum

" Cuget Liber" a pierdut abonamentul la tiparit voturi ?

Baba fara ocupatie
9 februarie 2012
Pt. nr. 3

Pt.3 - Te-as eutanasia cu mare drag, prea esti turbat zau. La subiect: Mai exista Curtea de Conturi??? Pentru cine lucreaza ei???

Gogu
9 februarie 2012
Tot pt. nr. 3

Ori esti securist care tocmai ai intrat in somaj, ori esti un pedelist jegos, ori ai scapat de la 9 (spitalul, desigur)... altfel nu-mi explic de ce te crapa grija, de nimic altceva, decat de bietele animale ale strazii. Voi, astia cu jeg portocaliu pe creier debordati de prostie si rautate cu atata evidenta ca sunteti INCONFUNDABILI! Crapa fierea-n voi! Si cum n-aveti altceva mai bun, refulati ura voastra scarbavnica pe animale! Nici macar cu ele nu puteti fi comparati! Cui prodes elucubratiile tale?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.54 secunde