De ce se măresc taxele și impozitele la Constanța

370
4

Articole de la același autor

Primarul Radu Mazăre a explicat, ieri, că anumite taxe și impozite vor crește în raport cu rata inflației pe ultimii trei ani deoarece legea îl obligă să facă acest lucru. "Am spus întotdeauna că sunt împotriva majorării taxelor și impozitelor. Pentru anul viitor se vor majora anumite taxe și impozite deoarece legea ne obligă să facem acest lucru cel puțin la trei ani în raport cu rata inflației. Am înțeles că este cam 16%. Din câte știu suntem printre puținele orașe din țară unde nu s-au mărit încă de anul trecut, pentru că ele puteau fi majorate de anul trecut. Noi nu am făcut-o, trebuie să o facem acum, dar nu mai mult de rata inflației", a declarat primarul Radu Mazăre, ieri, după ședința Consiliului Local Municipal Constanța. Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța au anunțat, recent, că proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2014 poate fi consultat deja public pe site-ul instituției. La un simplu calcul, din document reiese că anumite impozite vor fi majorate cu 16%, ceea ce reprezintă inflația pe ultimii trei ani. Astfel, de exemplu, în zona A valoarea impozabilă pentru clădirile cu cadre din beton armat sau cu pereți exteriori din cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic, cu instalație electrică, de apă, de canalizare și de încălzire, se majorează de la 967 de lei, cât a fost anii trecuți, la 1.122 lei în 2014. De asemenea, impozitul/taxa pe terenurile amplasate în intravilan - terenuri cu construcții, crește de la 8.889 de lei pe hectar pentru cele aflate în zona A a localității la 10.316 lei. Din document mai reiese că nu se majorează impozitul pentru autoturisme. Nici alte categorii de taxe nu vor crește, printre acestea fiind cele pentru garaje și locuri de parcare închiriate de la Primărie. Nici taxa de habitat nu va suferi modificări, deoarece a fost majorată anul trecut.

Comentează știrea

sindbad
12 noiembrie 2013
De ce cresc taxele, Mitica?

Gloata de mocangii, senili si tiganet, trebuie intretinuta si facuta dependenta. Ptr cine nu stie, aceasta masa de vot, usor de prostit, conlucreaza perfect cu mafia CJ si primariei. Voi ne dati Mocca, noi Votam si nu Gandim. Banii sunt din ce in ce mai putini, ptr in C-ta nu prea mai merge treaba. Cu investitii zero in productia cu valoarea adaugata mare, cu un RATC falimentat, cu gardienii sub papuc (asa-zisa pol. locala), Cta a devenit un oras de asistati. Sugrumam pe cei care produc ceva, ptr sponsorizarea prostimii. Conducerea urbei sa inteleaga ca nu se poate sustine numai cu mall-uri, cafenele, saormerii si sambadromuri. Nu mira pe nimeni ipocrizia autoritatilor? De fapt, grosul votantilor merg pe principiul "Dupa noi Potopul" si Ne doare-n motul de la basca de restu'...Si ne mai plangem ca e viata scumpa...dupa ce iau votat la doua maini. Brucan a fost prea optimist...20 de ani...va mai amintiti?

aadmirator
12 noiembrie 2013
da,

nu au crescut taxele in Cta, dar gigacaloria...... acum cresc si taxele... cam scumpi puii aia; sau daca s-a dus gigacaloria trebuie sa aiba bani primarele sa dea "ajutoare" pentru caldura? mai pui si injectiile letale pentru maidanezi (se fac sau nu, 200E tot se aloca pentru fiecare catel prins... si eliberat pe usa din dos!)

-
12 noiembrie 2013
-

Toate pachetele de mancare acordate de Mazare gratuit sunt extrem de scumpe. Pensionarii se bucura ca niste copii cand li se da ceva gratuit, dar nu isi dau seama ca tot ei "cotizeaza" prea mult in bugetul smecherilor care conduc orasul.

ct
12 noiembrie 2013
prioritatea 1

taxele cresc, anu; trecut cea de habitat, acum restul... prostii care platesc aceste taxe si impozite in Ct, se uita cum de fapt sponzorizeaza tiganii,maidanezii,pensionarii... de ani de zile promite mazare un npu CET, de aceeasi ani constantenii platesc unul din cel mai mare pret la gigacalorie...unii, ca mocangii iti rad in nas; adica,nu ajungea ajutorul dat de stat? evident ca da, cine nu are 3000 lei in banca,orasul e plin de tarani cu x ha de pamant,sau "masini" cu nr de Bg...mazare continua sa sponzorizaze tiganii si pensionarii din banii nostri,ai tuturor,iar noi platim 358 lei gigacal !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4219 secunde