De ce ne șantajează Mazăre?

1281
7
De ce ne șantajează Mazăre? - cosminzaporojan1-1310409385.jpg

Primarul Constanței recurge la șantaj pentru a scăpa de Cazinou. Le arată pensionarilor sacoșica goală, amenințându-i că "fata bătrână și hâtră" le va mânca puiul și orezul. Mesajul lui e clar. Cazinoul nu se poate reclădi decât cu mâncarea sărmanilor.Iar el încearcă să își asmută electoratul fidel și înfometat asupra "inamicilor" săi, care văd în clădirea emblemă a Constanței mai mult decât o afacere imobiliară. Își aruncă în joc, în cel mai josnic mod, armatele de votanți, momiți, de ani buni, cu ulei și carne de pui. Aruncă fantasma foamei în ochii sărmanilor, pentru a înăbuși vederea de ansamblu.
De ce a trebuit să ajungă Cazinoul așa? De ce a permis Primăria ca această clădire să se deterioreze în asemenea hal? Când Mazăre a ajuns primar, Cazinoul era în perfectă stare, chiar el își ținea ședințele de Consiliu Local sub cupola lui. Exact ca întreaga zonă peninsulară, a lăsat clădirea în paragină, cu bună știință, tocmai pentru a o putea negocia ulterior spre vânzare. Acum, îi e ușor primarului să se vaite că nu are bani să o repare. Dar de ce a adus-o în situația asta? De ce nu a accesat programe europene, așa cum au făcut primăriile din Sibiu și Brașov, pentru reabilitarea clădirii istorice? Oricine, orice ar spune, aici miroase, în afară de trabuc cubanez, a premeditare.
Iar acum, când opinia publică și societatea civilă par să-și fi conturat un punct de vedere ferm și comun împotriva vânzării Cazinoului, edilul recurge la alte arme pentru a-și adjudeca, cel puțin la vedere, aprobarea electoratului. Prin șantaj. Mesajul lui este clar acum: reabilitarea monumentului, ceea ce înseamnă cinci ani de pachete sau un an de asfaltare a străzilor și trotuarelor, sau vânzarea lui.
De aici nu putem deduce decât că singurele cheltuieli ale primăriei sunt cu sacoșele pensionarilor și cu asfaltarea orașului.
Nu înțelegem, însă, de ce Mazăre trebuie să ia de la gura sărmanilor și nu ia de la gura prietenilor, partenerilor de afaceri și colegilor de partid, care se înfruptă din bugetul local după bunul plac. De ce nu taie din miliardele care se duc pe cafelele și ceaiurile din cluburile de pensionari, de ce nu îi ia vărului său din buzunare milioanele de lei îngropate în gazon, flori și boschete, de ce nu taie din farfuria consilierilor locali, care au făcut din calitatea lor de aleși un mijloc de îmbogățire? De ce, ani de zile, s-au pompat zeci de milioane de euro în firmele de casă și clientela politică a administrației Mazăre, fără ca măcar un leu să fie îndreptat spre conservarea Cazinoului?
Sunt multe întrebări ale căror răspunsuri probabil nu le vom auzi niciodată din gura edilului șef. Asta pentru că problemele reale ale urbei trec dincolo de adevăratele lui scopuri. Nu îl interesează Cazinoul, așa cum nu îl interesează nici Peninsula sau chiar Constanța.



Comentează știrea

Vlad T.
12 iulie 2011
Bine zis!

Excelent articol, scurt si la obiect! Mazare nu ne reprezinta si nici nu este in stare sa faca ceva pentru oras. El vede numai buzunarul lui si al acolitilor lui. Orasul este o mizerie si reflecta exact calitatea primarului si a consilierilor lui.

ath
12 iulie 2011
Primarul minune

Ne atrage atentia,graba si mai ales incapatanarea manifestata da Mazare pentru vanzarea Cazinoului.Timp de zace ani,Cazinoul si centrul istoric,nu a prezentat nici cel mai mic interes pentru Mazare.Brusc,cu un an inainte de alegeri,Cazinoul nu mai miroase a mucegai.A mai ramas putin pana la alegeri.Normal ar fi,ca noul primar,sa decida in liniste,responsabil si intr-un mod unitar,soarta intregii zone peninsulare.Dezvoltarea turismului cultural si istoric in zona,poate sa aduca zeci sau sute de locuri de munca pentru noi.Pana si studentii din universitatile orasului pot castiga un ban in calitate de ghizi(sa nu-mi spuneti ca au nevoie de atestate si para-masterate).Pamantul Dobrogei este plin de legenda si istorie.Repet,habar n-avem cat suntem de bogati,spunea cineva aici in ziar.Dar Mazare si clanul lui politic au alte planuri:sa castige alegerile,si sa-si vada linistiti de haiducie.Au nevoie de bani pentru mita electorala:galeti,tricouri si olite de noapte.Au nevoie de bani pentru cartierul din containere si pentru constructia Sambodromului de coasta.A dat foamea in pesedei,Cazinoul miroase a Sunca de Praga,asa se explica interesul lui Mazare.Daca va fi lasat sa-l vanda,se va crea un precedent.Ne vinde tot orasul,ne vinde pe bucati.Aplauze la Bucuresti.Lume,lume, iata primarul minune.

admirator
12 iulie 2011
felicitari!

Un articol bine scris. Datele sunt reale si analiza corecta.

constantean
12 iulie 2011
bravo

bine zis, Cosmine. Nimic nu mai ramane din orasul asta. este o bataie de joc ce face cu noi: cluburi de pensionari, iar orasul e ingropat in mizerie. felicitari dle zaporojan!

cetatean
12 iulie 2011
schimbare

mazare trebuie schimbat cu orice pret. asta daca nu vrem sa ajungem sa traim intr-un oras ruina

Mastahh
12 iulie 2011
...

Direct la tinta a fost acest articol. Felicitari. Si sa nu uitam ca puii si uleiul pentru oamenii amarati nu sunt de la mazare, sunt din fonduri europene.De ce nu vrea Mazarica sa faca nimic pentru oras?Ati mai vazut alti primari sa se destrabaleze in halul asta?in Constanta o sa ajungem in curand sa traim ca in Mexic! in centrul vechi al orasului exact langa politie, stau tigani si fura telefoane, la 2 metri de portile sectiei de politie. E inadmisibil asa ceva! Curvele sunt libere pe strazi si nimeni nu vede, astia mari ne fura si ne umilesc, constanta este intr-un continuu regres!Voi Candida la primarie!

FARUL
12 iulie 2011
FARUL

SCHIMBATI PRIMARUL !

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Iunie 2011
Stire din Politică-Administrație : Poante de mahala
Luni, 31 Ianuarie 2011
Stire din Comentarii : Întrebări pentru primar
Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Comentarii : De ce s-a ajuns aici?
Luni, 24 Ianuarie 2011
Stire din Comentarii : Să plângem cu dom’ primar
Pagina a fost generata in 0.3518 secunde