Daniel Constantin, "executat" de Tăriceanu, remaniat de Grindeanu

232
1
Daniel Constantin,
Disputa din ALDE dintre cei doi lideri, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, l-a costat pe cel din urmă remanierea din Guvern. 


Reuniți, recent, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Central, s-a decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreședinte al formațiunii.


Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, ieri, că va trimite Administrației Prezidențiale propunerile de înlocuiri de miniștri făcute de ALDE. 


Mai exact, Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcția de ministru al Mediului și vicepremier, în locul lui Daniel Constantin. Totodată, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.


La rândul lui, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că la întâlnirea coaliției de guvernare s-a comunicat decizia luată în Biroul Permanent ALDE. Întrebat dacă Daniel Constantin va fi dat afară din partid, Tăriceanu a spus că nu se pune problema.


"A fost o ședință care s-a desfășurat în termeni civilizați. Până la Congres ne păstrăm funcțiile de conducere. Congresul nu face decât să aleagă viitoarea conducere. Nu se fac și alte modificări", a spus Tăriceanu.


De partea cealaltă, Daniel Constantin a spus, ieri, că rămâne în continuare copreședinte ALDE și așteaptă ca instanța să se pronunțe în privința contestației făcute pentru organizarea Congresului.


Pe de altă parte, deși îl arată pe Tăriceanu principalul vinovat de situația lui, Daniel Constantin susține că totul s-a făcut cu acordul lui Liviu Dragnea, în special debarcarea lui din toate funcțiile deținute în Guvern.


"Rămân în ALDE pentru că ceea ce se întâmplă încalcă orice regulă a democrației, a liberalismului, cred că ceea ce face domnul Tăriceanu nu va face bine aceste formațiuni politice. Se continuă politica pumnului în gură și a deciziilor care se iau unilateral de către domnul Tăriceanu", a declarat Daniel Constantin.


Comentează știrea

sever
28 martie 2017
FIECARE LA RANDUL LUI

TARICEANU ESTE PE LISTA CELOR CARE O SA ZBOARE, DAR OMUL A DEVENIT ATAT DE PLIN DE EL INCAT NU MAI JUDECA LOGIC. CALINE TU O SA FACI MARE ZGOMOT CAND O SA ATINGI PAMANTUL. CU CAT MAI REPEDE CU ATAT MAI BINE.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6172 secunde