Dacian Cioloș: "A venit vremea ca medicii să nu mai stea pe margine"

1544
Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș spune că așteaptă implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul de sănătate să se vindece, precizând că a venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor și la pacienți să nu mai stea pe margine, așteptând doar ca alții sau cei "de sus" să facă ceva.

"Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraș, dar aștept și implicarea tuturor oamenilor onești, care vor ca sistemul să se vindece! Eu, ca prim-ministru, și sunt convins că și ministrul Sănătății vom spune tot ce constatăm că este greșit în sistem", a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Totodată, premierul a atras atenția că nu este suficientă constatarea lucrurilor greșite din sistem, că trebuie propuse soluții și că este necesar ca medicii să nu mai stea pe margine.

"Dar nu este suficient să spunem doar ce constatăm, va trebui să propunem și soluții, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritățile să spună și să facă. A venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei de sus să facă. Ei sunt cei care știu cel mai bine cum stau lucrurile și trebuie să aibă forța să o spună, și cu rele dar și cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoșirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece", a adăugat Cioloș. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.545 secunde