Cum i-au râs liberalii în nas președintelui Muhscină. Urmează "execuții"?

1210
2
Cum i-au râs liberalii în nas președintelui Muhscină. Urmează
Proaspăt uns peste liberalii constănțeni, George Muhscină a demonstrat că nu își poate stăpâni "subalternii", mai ales pe cei care ocupă și ceva funcții publice. I-au predat o dureroasă lecție a sfidării, a duplicității. De față cu el. I-au zâmbit, l-au ascultat, l-au lăsat să se agite și l-au… trântit la vot. O lecție pe care Muhscină a primit-o în direct, live, sub obiectivul camerelor de filmat. O reacție de opoziție vădită, alimentată din antipatii și divergențe mai vechi, ce nu și-au găsit rezolvarea la votul din interiorul partidului.


Filmul acțiunii este pe cât de scurt pe atât de incisiv. Săptămâna trecută a fost ședință de Consiliu Local Municipal. Înainte de a intra în sală, pe holurile prefecturii, președintele PNL Constanța i-a convocat, ad-hoc, pe consilierii liberali la o consfătuire. Li s-a trasat ca linie de partid să nu voteze proiectul de hotărâre inițiat de PSD privind solicitarea Consiliului Local de a prelua de la Ministerul Sportului baza sportivă Farul. "PSD nu e sincronizat. Același proiect l-am votat și în Consiliul Județean. Să se pună de acord cei din PSD cine vrea să preia baza", le transmitea Muhscină. Mai ales că PSD avea nevoie de votul liberalilor pentru a trece proiectul. Deci, votul lor reprezenta și un act politic de forță. După care au intrat în sală și… au votat. Din cei opt consilieri locali PNL prezenți, doi au uitat de discuțiile de la cabine și au votat alături de PSD, suficient pentru ca proiectul să treacă peste capul lui Muhscină, spectator în sală la trădarea lui Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. 


Este clar că mănușa a fost aruncată în PNL Constanța. Echipa adusă și promovată de Chițac în PNL nu a fost total dezrădăcinată și continuă să trăiască și să se dezvolte în structurile noului PNL. Foarte probabil, sceneta celor doi consilieri locali va avea urmări, iar Rezeanu și Căliminte să-și mănânce ultimele indemnizații de aleși liberali. Asta dacă Muhscină va avea tăria și curajul de a se impune în partid și cu forța, nu doar cu vorba bună. Însă, asta nu va rezolva cu adevărat vidul de autoritate care s-a instalat în PNL Constanța odată cu noile alegeri din această primăvară. Cei doi consilieri nu sunt decât vârful unei mișcări de disidență, de respingere a actualei conduceri. Acest curent s-a manifestat și înainte și după scrutinul intern, dar a lipsit mâna forte care să unească sau să stârpească, după caz, grupulețe rebele. Acum însă, criza de autoritate din sânul liberalilor începe să respire dincolo de zidurile partidului, iar credibilitatea unui lider se câștigă cu greu și se năruiește rapid. Iar din ecuația jocului, Muhscină este următorul la mutare. 



Comentează știrea

bebi
6 iunie 2017
pnl-it, fost prm-ist

Căliminte e o lichea penală , fost prieten de-al lui Vadim în PRM.Ce repede uită lumea!N-are alt Dumnezeu decât banul!

MIHAI
7 iunie 2017
CONTINUA CIRCUL LIBERAL

Constatam ca PNL , atat la nivel national cat si local ramane in continuare o anexa a PSD . In politica romaneasca este posibila orice atitudine avand in vedere lipsa de programe , convingeri si caracter . Ne asteptam ca dupa debarcarea ( formala ) a echipei Hasoti - Dragomir sa se schimbe ceva , dar se pare ca situatia actuala este si mea rea . Noii lideri raman in continuare incapabili sa realizeze un minim de imbunatatire . PNL Constanta a avut imprudenta sa " lanseze " in politica un oportunist notoriu care s-a vazut , fara niciun merit , ditamai presedinte de organizatie si senator . Chitac a jucat perfect rolul gloabei troiene , bagand in cetatea organizatiei elemente suplimentare de descompunere si inactivitate . Cand e vorba de doi consilieri anonimi , au sarit toti sa-i juganeasca , in loc sa se ocupe de factorii care grabesc prabusirea definitiva a ceea ce inca se mai cheama liberalism . Nimeni nu are curajul sa treaca la o rrevizuire a marilor greseli si sa gaseasca solutii cel putin pentru supraviewtuire .Toate fortele , toate energiile sunt puse la bataie pentru alegerea " Marelui Lider " . Regretabil este faptul ca orice sovaiala , orice greseala in ceea ce a mai rams din PNL vine sa sprijine puterea PSD Grav este faptul ca nu mai avem sperante sa vedem ca democratia se dezvolta , se consolideaza si ca din toate nenorocirile , clasa politicianista a invatat ceva . Ba dimpotriva , cu cat apa e mai rulbure , cu atat rapitorii pot inghiti mai multa prada .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.291 secunde