Cum defilează PSD spre un nou Guvern

638
3
Cum defilează PSD spre un nou Guvern - psddefileaza-1475678287.jpg

Articole de la același autor

Ultimul sondaj de opinie al liberalilor nu anunță vremuri prea vesele. PSD, împreună cu prietenul Tăriceanu și oportuniștii maghiari ar putea obține lejer majoritatea parlamentară. Social-democrații sunt cotați la 38%, ALDE la 5,5, iar UDMR - 5%, în timp ce PNL și USR au fiecare 30, respectiv 9%. Și țineți cont, sondajul e realizat la comanda PNL, deci probabil "îndulcit" puțin la procentele dreptei. Așa, de moral. Și mai surprinzător, românii l-ar prefera pe Victor Ponta premier, cu un procent înaintea tehnocratului Cioloș.

Aceste date sunt grăitoare însă despre România zilelor noastre. "Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători nu este victimă, ci complice!" (George Orwell). Nimic mai adevărat. Deși ținem zilnic corupția pe prima pagină a agendei publice, înfierăm parlamentarii și politicienii murdari și trădători, care își vând țara pe o mână de galbeni, ne izbim de mizeria demagogiei și minciunii, a manipulării și hoției, nu acestea par să fie problemele la care reacționează românii. Pe cine mai interesează că Ponta e trimis în judecată, că Dragnea e condamnat penal, că Ghiță are mai multe dosare penale decât ani în buletin, că Tăriceanu a devenit stindardul luptei împotriva Justiției, că Parlamentul a devenit o cloacă a infractorilor? În contra-partidă, pe cine interesează că PNL își lasă corupții pe bară sau că a băgat cod de integritate morală în partid? Răspunsul e dureros: pe nimeni. Lehamitea ne-a paralizat simțurile în așa hal încât pur și simplu nu ne mai pasă. Toți sunt o apă și-un pământ. Sunt cele trei sferturi de Românie care nu mai votează, care refuză să își lege ștampila de vot pe mizeria politicii. Este acea parte a României pe care politicienii nu își doresc să o deranjeze, dar mai ales să o motiveze. O Românie a cetățenilor puternici și determinați nu poate tolera asemenea oameni în fruntea ei, nu poate accepta minciuna și hoția ca politici de stat. Plagiatori, corupți, infractori de toate spețele, condamnați penali, credeți că ar mai exista asemenea "personaje" la vârful țării? Nu mai vorbim aici de PSD sau PNL, ALDE sau PMP. Toate partidele se ghidează după aceleași mecanisme, sunt împotriva corupției la nivel declarativ doar până devin membrii lor victimele procurilor. După care se înfrățesc pentru a-și apăra infractorii. Toate partidele au primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene condamnați sau trimiși în judecată, dar nici gând să îi retragă. Asta fiindcă nu dau doi bani pe integritate sau pe moralitate.

Cert este că, prin tot ceea ce fac, po-liticienii încearcă să ne țină captivi în această societate fără perspective. Sunt decapitate alternativele sănă-toase, variantele viabile, sunt înlăturați oamenii ca-pabili și onești, sunt desțelenite toate platformele civice unde se pot naște idei și proiecte sănătoase pentru țară. În urma lor rămân Dragnea, Blaga, Ponta, Tăriceanu și mulți alții ca ei, care se perindă pe sub ochii noștri ca variante eligibile pentru viitorul acestei țări. Ce ziceți, mai vreți o tură cu Ponta?

v v v

Partidul Social Democrat se plasează pe primul loc în preferințele electoratului, urmat de Partidul Național Libe-ral și Uniunea Salvați România, potrivit unui sondaj realizat de Agenția de Rating Politic la comanda PNL. Conform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38% din respondenți ar vota PSD, 30% - PNL, 9% - USR, 5,5% - ALDE, 5% - UDMR și 4% - PMP.

La întrebarea cu răspuns liber "Cine ați dori să fie primul ministru al Româ-niei după alegerile parlamentare din decembrie?", cel mai mare procent l-a întrunit Victor Ponta - 23%, urmat de Dacian Cioloș - 22%, Călin Popescu-Tăriceanu - 6%. Cei mai mulți subiecți - 33% - nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu știu.

Totuși, 44,5% din cei intervievați au indicat faptul că guvernul tehnocrat este o soluție bună pentru România, față de doar 43% care consideră că reprezintă o soluție proastă.

Comentează știrea

DODO
6 octombrie 2016
mai bine spre puscarie

Simpatizanti ai PSD si PMP ( inspecial )treziti-va ! Nu deveniti complicii lui Ponta, Ghita Dragnea Tericeanu Base Udrea Cocos etc...etc..urmasii va vor blestema Ce cistigati voi daca astia va fura , dca fac averi uriase ( cum s-a vazut )pe spinarea noastra . Ce mai tipam apoi ca nu avem salarii, pensii decente , ca in spitale se moare din cauza lipsurilor,ca scolile sint neputincioase in fata invaziei de noncultura tolerata,ca mincati si beti otravuri fabricate de prietenii poiticienilor . Adunati sumele furate de aceste partide si va veti crucii cite se puteau face ,cite vieti puteau fi salvate si voi vreti sa le dati girul sa poata scapa toti din puscarii. Faptul ca toti sint hoti ,dar EI ne vor conduce si asta ne obliga macar sa punem un ciur si sa nu treaca cei mari Inca nu este tirziu .Prin apatie ,patim ca la locale si apoi tipam in comentarii...prea tirziu ! sa incurajam moul !

pinochio
6 octombrie 2016
poarta alba va asteapta

PSD defileaza la Poarta Alba in alegeri,cei ce sunt alaturi de ei sunt suspecti pentru favorizarea infractorilor

MIHAI
6 octombrie 2016
ASTA ESTE REALITATEA

Este greu sa mai adaugi ceva sau sa comentezi ideile din acest articol . Poporul roman a fost transformat in multimea lui Gustave Le Bon . A fost o vreme cand speram sa realizam o civilizatie occidentala , cu idealuri democratice consacrate . Si ce constatam acum ? Ca este vorba de o societate decadenta , bazata pe risipa , imorala si incapabila sa-si apere valorile traditionale fara de care nu poate exista civilizatie si progres . Occidentul este preocupat acum de grija fata de emigranti, de acordarea dreptului schimbarii de sex a minorilor , de construirea de geamii si moschei si de casatoriile intre homosexuali .etc .Romania nu are inca prea multe moschei , in schimb are Mall-uri , unde toti , de la mic la mare , isi depun banii cu frenezie . Si mai pretend sa avem si autostrazi , spitale si scoli bune . Cei care fac obiectul criticilor din acest articol bine scris si bine intentionat stiu ce fac . Comportarea lor are la baza lipsa de frica .Nu se tem de nimic si se bucura de sprijinul Occidentului . Toti politicianistii au avut un singur scop pe care l-au realizat : sa lichideze traditiile si sa transforme cetatenii intr-o turma necuvantatoare . Dupa cum se vede au reusit . Regretabil dar adevarat , este faptul ca nu exista astazi in Romania forte capabile sa realizeze o schimbare in bine . Poporul , cetatenii , multmea , indiferent cum se numeste , este deja complice , direct sau indirect cu politicianistii si guvernantii pe care-i merita pe deplin . Suntem nevoiti sa constatam ca romanii au fost in stare sa realizeze ceva deosebit doar in perioadele de dictatura a familiei Bratianu , a regelui Carol II si a comunistilor . Dorinta structurala a romanilor , asa cum dovedeste istoria , este de a avea un " tatuc " care sa-i puna la treaba . Sa nu uitam ca Romania a avut parte de democratie de tip occidental in perioada de la 1848 pana in 1990 , doar de cca 20 de ani , si aceea destul firava . Romanii demonstreaza ca nu vor o astfel de democratie . Am mostenit prea multe de la greci , turci si rusi . Schimbarea este un proces lent si de durata , si niciodata nu se poate prevedea rezultatul final .

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Parada șchiopilor în țara orbilor
Luni, 26 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Liberalii, ultimatum pentru PSD
Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta, sfătuitor pentru PRU
Pagina a fost generata in 0.3596 secunde