Copiii din Năvodari, stimulați de primărie să meargă la grădiniță

195
Copiii din Năvodari, stimulați de primărie să meargă la grădiniță - primarianavodari1-1474040921.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Năvodari vor să stimuleze câți mai mulți părinți pentru a-și trimite copiii la grădiniță. 


"În scopul stimulării participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavori-zate și a creșterii accesului la educație a acestora, se instituie stimulentul educațional, sub forma de tichete sociale, prin Legea 248/2015", a spus edilul orașului Năvodari, Florin Chelaru. 


Stimulentele educaționale se acordă copiilor din familii defavorizate în condițiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani și cea maximă de șase ani, iar venitul lunar pe membru de familie să fie de 284 lei.


Tichetul social are o valoare de 50 de lei lunar, cu condiția ca cei mici să meargă zilnic la grădiniță. El se acordă, la cerere, unuia dintre părinți, reprezentantului legal al copilului sau, după caz, persoanei care a fost desem-nată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților. Tichetele pot fi utilizate pentru achiziționarea produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbră-căminte și/sau a rechizitelor.


Pentru a beneficia de tichetele sociale pentru grădiniță pentru anul școlar 2016 - 2017, viitorii beneficiari trebuie să depună la sediul Direcției Asistență Socială, din cadrul Primăriei Orașului Năvodari, o cerere și decla-rație pe proprie răspundere, însoțite de urmă-toarele documente: actele de identitate ale membrilor familiei, dovada veniturilor reali- zate de familie, adeverința eliberată de unitatea de învățământ preșcolar (grădiniță), dosar cu șină. Dosarele se depun până pe data de 25 a fiecărei luni.


Mai multe informații se pot obține la sediul Direcției Asistență Socială Năvodari - Str. Sănătății nr. 3 (lângă Serviciul de Taxe și Impozite Locale) sau la nr. de telefon 0241/760 822.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6274 secunde