Consulatul Turciei a marcat Ziua Națională, la Constanța

295

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 29 octombrie, Republica Turcia își sărbătorește Ziua Națională, în acest an marcându-se 93 de ani de când țara a fost proclamată Republică, sub conducerea lui Mustafa Kemal, supranumit și Ataturk, tatăl tuturor turcilor. Cu acest prilej, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, prin Excelența Sa, Ali Bozcalișkan, a organizat, recent, o recepție la hotelul "Del Mar" din stațiunea Mamaia.

La eveniment, au fost prezente oficialități locale, lideri ai uniunilor turce și turco-tătare din România, oameni de afaceri, dar și alți invitați din diverse domenii de activitate.

În deschiderea recepției, consulul general Ali Bozcalișkan a adresat un mesaj invitaților, punând accent, în intervenția sa, pe evoluția relațiilor dintre Turcia și România și pe modelul de conviețuire interetnică specific Dobrogei.

"Poporul turc sărbătorește cu entuziasm cea de-a 93-a aniversare a Republicii noastre, fondată la data de 29 octombrie 1923. Nivelul atins de relațiile dintre Turcia și România la această aniversare este îmbucurător. Avem ferma convingere că relațiile politice, economice, militare, culturale și sociale dintre țările noastre vor înregistra o creștere în perioada următoare", a spus consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalișkan.

Printre altele, el a explicat că data de 29 octombrie are o semnificație istorică aparte, deoarece, începând cu anul 1923, poporul turc a început să își aleagă conducătorii și, astfel, s-a încheiat monocrația.

La finalul recepției, tortul aniversar a fost oferit de Uniunea Democrată Turcă din România și a fost tăiat de președintele Osman Fedbi și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalișkan, împreună cu Osman Melek și Pouneh Bozcalișkan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1652 secunde