Constanța se pregătește de alegeri anticipate. Unde vor fi așteptați cetățenii la urne

1442
Constanța se pregătește de alegeri anticipate. Unde vor fi așteptați cetățenii la urne - alegeri201619-1491578139.jpg

Articole de la același autor

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că, în cursul săptămânii viitoare, va fi adoptată o hotărâre de guvern privind organizarea de alegeri parțiale în data de 11 iunie.


"Legat de alegeri, săptămâna viitoare vom da hotărâre de guvern. Noi o să propunem și o să adoptăm în ședința de guvern data de 11 iunie pentru alegerile în localitățile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile", a spus Sorin Grindeanu.
În ceea ce privește județul Constanța, la acest moment, situația nu este foarte clară. Practic, există patru comune, Nicolae Bălcescu, Ciocârlia, Dobromir și Bărăganu, care au rămas fără primarii aleși anul trecut, și comuna Mereni care nu mai are Consiliu Local. 


Până la acest moment, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a formulat o adresă oficială către Guvernul României în care a solicitat să se stabilească, prin Hotărâre de Guvern, organizarea alegerilor locale parțiale doar în comuna Nicolae Bălcescu. 


"În cazul comunei Nicolae Bălcescu am solicitat Guvernului organizarea alegerilor locale. În ceea ce privește cazul celorlalte comune încă așteptăm, deoarece primarii de acolo au atacat în instanță ordinele pe care le-am emis în ceea ce privește încetarea mandatelor. O situație similară, care va fi soluționată în instanță, este cea de la Mereni, unde și acolo ordinul meu a fost atacat. Procesele decurg greoi, sunt termene lungi însă este posibil ca până la data ce urmează să fie stabilită pentru alegerile parțiale să existe o decizie a instanței", a spus reprezentantul Guver-nului în teritoriu, Adrian Nicolaescu. 


Viorel Bălan, primarul ales în luna iunie a anului trecut de cetățenii comunei Nicolae Bălcescu, a fost demis din funcție prin ordin al prefectului Constanței, în luna august a anului trecut. Ulterior, el a părăsit Partidul Național Liberal al cărui membru era și s-a înscris în PSD. Până la organi-zarea unor noi alegeri, la conducerea administrației publice locale se află viceprimarul Nicolae Ciocănete, cel mai probabil, viitorul candidat al PNL la proximele alegeri.


Decizia prefectului prin care s-a emis ordinul de încetare al mandatului a venit în urma raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate care l-a declarat pe primarul Viorel Bălan incompatibil cu această funcție.


Totodată și comunele Dobromir și Ciocârlia au rămas fără primarii aleși la alegerile de anul trecut, după ce magistrații au stabilit definitiv că aceștia se aflau în stare de incompatibilitate. În consecință, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a emis ordinele prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatelor primarului comunei Dobromir, Iusein Visel și a primarului comunei Ciocârlia, Traian Dragomir. 


În ceea ce-l privește pe fostul primar din comuna Bărăganu, Titu Neagu, acesta a fost demis după ce instanța de judecată l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru instigare la distrugere.


Pe de altă parte, alegeri anticipate ar urma să aibă loc și în comuna Mereni, localitate în care Consiliul Local a fost dizolvat de drept pentru că, timp de două luni consecutive, aleșii nu s-au întrunit în ședință, deși au fost convocați în mod legal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5971 secunde