Constanța, orașul fântânilor arteziene? Făgădău vrea să le mute din curtea Primăriei în "parohia" RAJA

666
2
Constanța, orașul fântânilor arteziene? Făgădău vrea să le mute din curtea Primăriei în
Localitatea Constanța ar putea deveni orașul fântânilor arteziene dacă un proiect de hotărâre va trece de votul viitorului Consiliu Local ce se va constitui în această săptămână.

În momentul de față, în municipiul Constanța există 14 fântâni arteziene însă, cu toate că a venit vara, iar canicula a devenit din ce în ce mai deranjantă, ele nu au fost puse în funcțiune pentru ca localnicii și turiștii să se bucure de răcoarea apei.

Inițial, aceste obiective au fost în responsabilitatea celor de la Confort Urban, însă anul trecut, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal Constanța, au fost trecute la Servicii Publice.

Chiar și așa, în cea mai mare parte a anului, fântânile arteziene arată jalnic și, de cele mai multe ori, sunt pline cu fel și fel de mizerii, dovadă și că unii constănțeni sunt certați cu legile bunului simț și, în loc să caute coșurile de gunoi, le este mult mai ușor să arunce fel de fel de sticle goale sau hârtii în aceste locuri.

Zilele trecute, fie că este vorba de fântâna din parcul cartierului Tomis II, cea de la Gară sau de la Teatrul Național "Oleg Danovski", toate fuseseră cu-rățate, chiar dacă cele mai multe dintre ele sunt încă nevopsite.

Situația s-ar putea schimba, în curând, deoarece fântânile arteziene din municipiul Constanța ar putea trece în administrarea SC RAJA SA. Asta doar dacă un proiect de hotărâre pe care primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, vrea să îl propună Consiliului Local va fi votat. Dacă lucrurile vor merge bine, orașul de la malul mării s-ar putea bucura de fântâni reamenajate și chiar unele noi.

"Voi face această propunere pentru că vrem să ne asigurăm că fântânile arteziene vor fi puse corect în valoare. Este vorba de mentenanța lor și de creșterea duratei de funcționare. De asemenea, vom face proiecte împreună pentru a construi noi fântâni pe raza municipiului Constanța", a declarat Decebal Făgădău.

El a mai explicat că, în acest fel, procedura de atribuire a celor responsabili să se ocupe de fântâni ar putea fi simplificată. Astfel, SC RAJA SA Constanța ar putea fi cea care va administra obiectivele, iar cu ajutorul specialiștilor de aici, durata lor de viață ar putea fi mult mărită.

De partea cealaltă, compania de apă își dorește chiar să mărească numărul fântânilor arteziene din municipiu, iar cele existente vor fi reabilitate și funcționale într-un timp cât mai scurt.

Pe de altă parte, inițiativa lui Decebal Făgădău i se pare firească directorului RAJA, Felix Stroe.

"Le promit cetățenilor că, în cel mai scurt timp, toate fântânile vor deveni funcționale. Vor fi reparate și modernizate, iar numărul lor va fi extins. Vom face din Constanța un oraș al fântânilor arteziene care vor fi tot timpul iluminate și vor aduce orașului un aer proaspăt. Îmi doresc ca în câțiva ani să avem de cel puțin patru ori mai multe fântâni arteziene în Constanța", a spus Stroe Felix. 

Comentează știrea

Fagadau
21 iunie 2016
afaceri banoase

Felicitari si multumiri celor care nu au mers la vot ! Datorita lor am castigat inca 4 ani !!!

cioby
21 iunie 2016
arteziene

Făntănele arteziene nu au apă,nu sunt vopsite,a venit vara frate și n-ai dat drumul la nici o făntănă arteziană!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde