Constanța, cel mai mare buget din istoria orașului. Ce va face Primăria cu banii?

2131
13
Constanța, cel mai mare buget din istoria orașului. Ce va face Primăria cu banii? - bugetconstanta-1490976471.jpg

Articole de la același autor

Constanța are cel mai mare buget din istoria orașului. Aceasta a fost declarația primarului Decebal Făgădău după ce Consiliul Local Municipal Constanța a votat proiectul de buget pe 2017.

Consilierii locali constănțeni au fost convocați, vineri, în cadrul unei ședințe ordinare, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind votarea bugetului pe 2017. Deși consilierii liberali s-au abținut, proiectul a trecut fără mari probleme. Astfel, municipalitatea va avea la dispoziție, anul acesta, peste 900 milioane lei pentru investiții, lucrări de infrastructură, dar și pentru multe, chiar foarte multe, proiecte și măsuri sociale. "Avem câteva zeci de proiecte pe care sperăm să le demarăm în acest an. Multe dintre ele sunt cu fonduri europene. Vorbim de planul de mobilitate pentru bulevardele 1 Decembrie și Lăpușneanu, creșterea eficienței energetice la nivelul instituțiilor de învățământ, lucrări adiacente investițiilor Cazinoul Constanța și Sala Polivalentă, asfaltarea a 33 de străzi, pistă de biciclete în parcul Tăbăcărie în jurul lacului Siutghiol cu ieșire pe b-dul Mamaia și Lăpușneanu și multe altele. Problema noastră cea mai mare este însă legislația din domeniul achizițiilor publice, procedurile greoaie și îndelungate privind licitațiile. Sperăm ca Parlamentul să sim-plifice legislația din domeniu cât mai curând", a declarat primarul Decebal Făgădău.

O mare parte din bugetul Contanței se va duce, ca în fiecare an de altfel, pe măsuri sociale. Gratuități pentru pensionari și persoanele fără venit, ajutoare sociale, construcția de locuințe sociale, subvenții la energia termică, toate acestea vor continua și în 2017.

De asemenea, în ședința de vineri a fost votat și proiectul de hotărâre privind numărul și cuantumul burselor școlare aferente semestrului II al anului școlar 2016-2017 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. Cu acest prilej, sala a fost luată cu asalt de zeci de elevi, veniți în speranța că bursele vor crește din acest an. Primarul Făgădău i-a anunțat că, cel puțin deocamdată, nu va crește cuantumul burselor din cauza unor discrepanțe sesizate în sumele solicitate. "Știu că am promis că voi crește gradual cuantumul burselor școlare, dar deocamdată nu putem face lucrul acesta. Trebuie să verificăm niște date mai întâi. Anul trecut am plătit pentru burse 4 milioane de lei, iar anul acesta, fără să aplicăm nicio majorare, suma sare de 6 milioane. Sunt niște semne de întrebare și vreau să mă asigur că procesul de acordare a burselor este transparent și urmărit. Vreau să facem o radiografie completă a burselor pe fiecare unitate de învățământ în parte, apoi vedem ce putem majora și cum. Vom discuta din nou despre burse în luna aprilie", a promis primarul Constanței. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
petrica
1 aprilie 2017
si ce daca?

si ce daca ?primarele care este face blocuri pentru tigani si biserici in loc sa faca locuri de parcare ba mai mult pune stalpi pe unde vrei si mai ales pe unde nu vrei (pe tomis acei stalpi se puteau pune mai in interior ca sa se poata si parca dar ce sa ceri unuia care a stat in umbra lui bonduelle)

Constanțean
1 aprilie 2017
Borduri noi sau locuințe?

Primăria ar trebui să cumpere si să demoleze ruinele părăsite din centrul Constanței iar in locul lor să construiască blocuri de LOCUINȚE.

Si anul trecut
1 aprilie 2017
A fost la fel

Anul trecut aveam deasemenea cel mai mare buget din istorie. Si cred ca a fost cel ma infect an din istorie. Politisti nu am avut, nici locuri de joaca, nici curatenie, nici macar marcaje pe strazi nu am avut, caci nu s-au mai refacut cele sterse. Am cumparat cu cel mai mare buget cele mai proste cosuri de gunoi, din care nici jumatate nu mai exista dupa nici un an. As putea scrie pagini intregi cu exemple. Concluzia este ca putem avea si buget intergalactic, fagadau nu va fi capabil sa faca nimic cu el.

Marinarul
1 aprilie 2017
.. făgăduieli ..

MERDENELE ? nahhh.. Fagabau va organiza campionatul mondial de copiuțe .. In doua runde.. Eliminatorii... Macar de-ar organiza strangerea gunoaielor..

europeanu
1 aprilie 2017
Hotii la parnaie !

fiul mazarei hoate,hotul fagadau isi freaca mainile si fura la greu.Exact cum a invatat.Se lucreaza la greu cu banii bugetului.El nu vrea bani moca de la uniune ca aia se controleaza.

sever
1 aprilie 2017
????????????

EU AM INTELES CA AVEM FOARTE MULTI BANI, CA AM MAI AVUT SI CA NU SUNTEM CAPABILI SA-I FOLOSIM CU FOLOS . DL. PRIMAR BATE APA IN PIUA, DA VINA PE BIROCRATIE, PE NESFARSITELE LICITATII ETC.IN CLAR :O SA FACEM UN CACAT CU MOT. ACELEASI PROIECTE SUNT FLUTURATE IN FIECARE AN,FARA EXCEPTIE SI FARA REZULTAT.DESPRE CAZINOU SE PROMITE DE 12 ANI, TROTUARELE SUNT ACELEASI DE LA 89'(EXCEPTIE CENTRUL), RUINELE "MODERNE" DAINUIE IN CENTRU, TRANSPORT INFECT CU AUTOBUZE MIZERABILE, ETC,ETC,ETC. DLE. FAGADAU ASI DORI CA INAINTE SA DAU ORTUL POPII SA CITESC UN ARTICOL IN CARE SA SE SPUNA CE S-A FACUT SI NU CEEA CE VISEZI TU CU OCHII DESCHISI CA SA PROSTESTI POPULATIA. ASI VREA SA IAU MASA LA CAZINOU,SA CIRCUL CU MIJLOACE DE TRANSPORT CIVILIZATE, SA NU-MI MAI RUP INCALTARILE PE TROTUARE ,SI ETC. GENUL ASTA DE ARTICOL, DARE DE SEAMA ,ESTE ACELASI CACAT PE CARE IL CITIM DE 3,4 ORI PE AN(CONTABILIZAT).MACHEDONUL STIE CA NU AM NICI UN MIJLOC DE TRANSPORT IN COMUN PT A MA DUCE LA PLAJA LA MAMAIA? CA ACUM 35 DE ANI ERAU AUTOBUZE SI TROLEIBUZE PT ACEASTA STATIUNE CARE CIRCULAU VARA 24DIN 24H? IAR IARNA ADATA LA 30 DE MINUTE? SA VA IA DRACU PE TOTI CRETINII DE LA PRIMARIE CARE ATI TRANSFORMAT AL DOILEA PORT DIN EUROPA(DUPA ROTERDAM) INTR-UN TARG IMPUTIT MEDIEVAL. VREM CONCRET,PALPABIL, NU BLA-BLA IN RELUARE.

un turist din papua
1 aprilie 2017
nu banii va lipsesc

poate cta sa aiba si bugetul Parisului ,tot degeaba atata timp cat in capul orasului se afla niste incompetenti care nu sunt capabili sa gestioneze nici un cotet de gaini.nu lipsa fondurilor sunt dezastrul constantei ci promovarea idiotilor. clujul,timisoara brasovul sunt tot in romania. acolo cum se poate si la noi nu? chestia cu"omul sfinteste locul"nu este o poveste. constanta a fost un oras de invidiat,cosmopolit pana prin 1947. de atunci s-au perindat la conducere tot felul de retardati, reprezentanti ai marlanimii, analfabetilor si muritorilor de foame adusi din cele mai sarace locuri ca sa construiasca cu lopata si cazmaua portul si canalul. din ei se trag astia care ne "conduc".

Carmen
1 aprilie 2017
Posibilitate de castig a anului 2017

Posibilitatea de castig a anului 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la:[email protected]

alex
1 aprilie 2017
.

In loc sa asfalteze trotuarele,sa faca parcari ( dragi jurnalisti ce se m-ai aude de marele proiect al parcarii subterane din tomis 2 pana la liceul Mircea??? Poate ne spuneti intr-un alt articol),sa pune camere de supraveghere pe strazi s-au cum ne mintea anul trecut ca pune camere in autobuz,sa faca locuri de joaca,sa aranjeze parcul de la Tabacarie dar nu printr-o alta extindere a mall-ului,dragul nostru primar face pomeni din banii constantenilor..

costica
1 aprilie 2017
opinie

Oferta senzationala: castiguri part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5969 secunde