Constanța ar putea sta jumătate de an în campanie electorală

1519
Constanța ar putea sta jumătate de an în campanie electorală - 5282f7324dffa9699e2dd338063e8598.jpg
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a finalizat proiectul de Cod Electoral privind toate tipurile de alegeri din România, urmând ca reprezentanții ei să poarte o serie de discuții cu liderii partidelor politice pentru a conveni un proiect comun.

Noua lege electorală propusă ar urma să conțină 14 capitole și privește atât alegerile locale, parlamentare, europarlamen-
tare, prezidențiale, cât și refe-rendumurile. Documentul de prezentare al AEP face referire la majorarea perioadei de campanie electorală la 90 de zile, în condițiile în care până acum această campanie se desfășura timp de 30 de zile.
"Modificarea duratei campaniei electorale prin mărirea acesteia la 90 de zile, precum și descrierea activităților de campanie electorală care pot fi desfășurate până la rămânerea definitivă a candidaturilor de către formațiunile politice și candidați", este una dintre principalele modificări pro-puse de AEP în ceea ce privește legislația electorală.
De asemenea, în ceea ce privește data alegerilor, acestea se vor desfășura în a treia duminică a lunii noiembrie pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, respectiv prima duminică a lunii iunie pentru alegerile locale.

"Campania electorală se face prin fapte, nu prin vorbe"
Primarii din județul Constanța nu au primit cu bucurie această propunere. Astfel, edilul orașului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a spus că el consideră că cele 90 de zile reprezintă o perioadă prea mare pentru o campanie electorală.
"Consider ca cele 30 de zile care sunt acum sunt suficiente pentru ca oamenii să cunoască programul cu care te prezinți în mandatul de primar", a afirmat primarul din Murfatlar.
De aceeași părere este și gospodarul-șef al comunei Albești, Gheorghe Moldovan. Și el susține că perioada de 90 de zile este mult prea mare. "Mi se pare suficient o lună de zile. Și așa uneori, este mai mult scandal în campaniile electorale. Să o ținem așa 90 de zile mi se pare mult prea mult. Consider că o campanie electorală se face prin fapte și nu prin vorbe. Ai făcut ceva pentru oameni, te mai aleg o dată, nu ai făcut nimic, automat, ești schimbat. Campania se face prin ceea ce faci atunci când ești în funcție, adică prin fapte, pentru că prin vorbe nu te mai crede nimeni în ziua de azi", a spus Moldovan.
La rândul lui, primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, spune că s-ar face o mare greșeală dacă s-ar mări perioada campaniei electorale la 90 de zile.
"Este o cheltuială inutilă și un mare stres pentru candidați. Eu, în campania electorală, de-abia așteptam să se termine odată. Consider că o lună de zile este suficientă pentru a te face cunoscut oamenilor. Vă dați seama, anul viitor vom avea alegeri locale și parlamentare. Asta înseamnă că România va sta șase luni în campanie electorală și vor fi cheltuiți mulți bani. Așadar, pentru campanii s-ar găsi bani de cheltuială, pentru altceva mai bun, nu", a explicat primarul din Oltina.
Nici primarul comunei Adamclisi, Anton Burcea, nu consideră o inițiativă bună prelungirea campaniei electorale.
"Nu este în regulă o campanie așa de lungă. Să stăm pe străzi 90 de zile, și de muncit cine mai muncește pe la Primării", a spus Burcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde