Consiliul Local Constanța, parte civilă într-un dosar cu Radu Mazăre. Miza, 4 milioane euro

1592
7
Consiliul Local Constanța, parte civilă într-un dosar cu Radu Mazăre. Miza, 4 milioane euro - sedintaconsiliullocal18-1472831610.jpg

Articole de la același autor

Noul Consiliu Local Constanța a decis să se constituie parte civilă în dosarul în care fostul edil Radu Mazare este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a vândut la preț subevaluat mai multe terenuri din stațiunea Mamaia, prejudiciul creat astfel fiind, potrivit anchetatorilor, de aproximativ patru milioane de euro.


Decizia prin care se dorește recuperarea prejudiciului a fost luată în cadrul ultimei ședințe, atunci când toți cei 23 de consilieri locali prezenți la ședință au fost de acord cu această propunere.


Practic, aleșii au răspuns unei adrese transmise de Tribunalul Constanța, unde, în prezent, dosarul se află pe rol, prin care magistrații așteptau un răspuns privind constituirea sau nu ca parte civilă a Municipiului Constanța. 


O asemenea adresă mai fusese transmisă și anul trecut, în luna martie, de procurorii DNA, însă aleșii locali de la timpul respectiv nu au adoptat o hotărâre în acest sens. Concret, în ședința CL din data de 30.03.2015, șase consilieri au votat pentru constituirea ca parte civilă, șase au votat împotrivă, iar 11 s-au abținut de a lua vreo decizie. La scurt timp după ce consilierii locali au refuzat să se constituie parte civilă, mai exact, în aprilie 2015, primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de DNA Constanța. 


Potrivit rechizitoriului întocmit de pro-curori, în 12 octombrie 2004, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu privind corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/metrul pătrat, a unui teren în suprafață de 15.465,91 metri pătrați, situat în stațiunea Mamaia. Astfel, el ar fi provocat Primăriei Constanța un prejudiciu de 1.104.884 euro și, totodată, ar fi obținut foloase necuvenite cumpără-torului terenului.


În 28 februarie 2007, primarul Constanței și-ar fi îndeplinit din nou în mod defectuos atribuțiile de serviciu, vânzând, la un preț scăzut, alte două terenuri aparținând Primăriei Constanța, unul de 11.890 metri pătrați, iar celălalt de 502,81 metri pătrați, în acest caz prejudiciul produs municipiului Constanța fiind de 2.971.420 de euro.


Conform DNA, Radu Mazăre ar fi stabilit cu intenție o valoare diminuată față de valoarea comercială reală pentru o suprafață de 11.890 de metri pătrați de teren din stațiunea Mamaia, aparținând dome-niului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată le-gal de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, inculpată și ea în același dosar.


În 31 mai 2007, Sorina Gina Hortolomei-Moscu și SC Mehmetoglu SRL au cum-părat de la RAEDPP Constanța un alt teren, în suprafață de 502,81 metri pătrați, știind că prețul era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală. Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante tot de Hortolomei-Moscu. Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestora.


În acest dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a lui Radu Mazăre, pentru patru infracțiuni de abuz în serviciu, și a Sorinei Gina Hortolomei-Moscu, la data faptelor reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, pentru două infracțiuni de spălare a banilor. Au fost trimise în judecată și SC Mehmetoglu SRL, pentru două infracțiuni de spălare a banilor, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, pentru spălare a banilor. 


Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța și următorul termen de judecată este marți, 6 septembrie.


Comentează știrea

fani
3 septembrie 2016
Sfidarea Constitutiei

Dar cum ramane cu FURTUL a cateva zeci de hectare din proprietatea publica - nisipul plajei (imposibil de recuperat deoarece s-au facut constructii din beton) ? Desi art.136 din Constitutie precizeaza ca plaja este proprietate publica inalienabila si inviolabila ,iata ca poate fi incalcata fara consecinte .De ce aceasta hotie este trecuta sub tacere ? Sute de milioane de euro s-au platit anul trecut pentru a se largi nisipul plajei la Constanta ,asta fiind valoarea reala a nisipului plajelor .

un cititor
3 septembrie 2016
ciudat

Prietenii lui Mazare sunt morti sau condamnati in puscarie. El NU!

ath
3 septembrie 2016
Scoala de vara.Cum se face o pirueta

Sau cum sa treci de la raspunderea colectiva la raspunderea personala si invers ? Pai,trebuie sa inveti cum se face o pirueta.Daca ai reusit sa treci de la raspunderea colectiva la cea personala mai ramane doar un numar.Faci inca o pirueta,te dai de trei ori peste cap,halei-hap ! Averea este gata.Prinde orbul,scoate-i ochii.In primul rand consilierii echipei Mazare nu puteau sa-si semneze singuri sentinta.Mai ales ca "mosul" avea carnetelul cu numele slugilor la el.Atunci au aruncat raspunderea pe echipa Fagadau.Astia sunt curati ca lacrima,au semnat.Raspunderea personala a cazut totusi pe spatele batranului Mazare(prostul satului).In zilele/lunile urmatoare,Mazare va scoate din batista semnaturile fostilor consilieri.Consilierii lui au semnat/au aprobat vanzarea.Ca doar nu raspunde el.Mai procurorilor.....ati auzit ? Pirueta este gata,halei-hap ! Cand Fagadau(fiul lui Mazare) a preluat conducera primariei,in primul rand i-a adus un omagiu ilustrului inaintas.E greu sa-l egalezi pe Mazare,a declarat Fagadau.Apoi a facut si el o pirueta.E greu,e greu dar i-a schimbat echipa.Si asta are doua discursuri in buzunar in functie de aughitoriu.Rasucirea intr-un picior este practicata si de Dragnea,tatucu lu' tatucu al batran.El a invatat miscarea asta de la Ponta.In plus are talent.Dragnea vine la Constanta si declara in public ca-l regreta pe Mazare.Dragnea nu ajunge la scoala femeilor pesediste pana nu depune o coroana de flori la Mausoleul lui Mazare.Isi freaca batista pe bustul lui Mazare,o pune cu respect la piept,scapa o lacrima apoi se intoarce la Bucuresti.Acolo scoate alta fituica din buzunar ca sa-i invete pe romani cum se duce lupta anticoruptie.Pirueta este gata.Halei-hap !

Murphy
3 septembrie 2016
Mana jidaneasca

Mazare nu va pati absolut nimic, aici e mana jidanesca, si jidanii conduc lumea; el, Mazare le-a facut curul mare la jidani si la makedoni pe spagi mari desigur, zece generatii dupa el traiesc din ce-a furat el. E liber ca pasarea cerului, vezi ce inseamna sa stii sa furi si mai ales cu cine ?

costica
3 septembrie 2016
Ai alături o echipă ambițioasă!

Vei avea sigur succes! Ai alături o echipă puternică!si unita Suntem deja un fenomen! Noi suntem foarte ambițioși! http://bit.ly/29ypMJN

DODO
3 septembrie 2016
mai Costica...

daca aveai asa succes nu mai trimbitai tu asa , asa ca daca nu ai nimic de spus la tema ,ia-ti cistigurile si lasa-ne pe noi la subiect ( asta este valabila pentru toti ofertantii de cistiguri minune ) SINTETI PENIBILI ! sau ne credeti fraieri ?

Tulai
5 septembrie 2016
Tulai Doamne

Mai dar voi aveti doar o singura poza cu idiotii din CL si in prim plan apare mereu retardata de R. trandafir, pseudoprofesoara lui peste? Cum ajung toti prostii sa ne conduca este un mister!

Pagina a fost generata in 0.5722 secunde