Consiliul Județean Constanța, clarificări privind restaurarea Cetății Capidava

347
2
Consiliul Județean Constanța, clarificări privind restaurarea Cetății Capidava - cjccapidava-1475859701.jpg
Conducerea Consiliului Județean Constanța a verificat stadiul proiectului "Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava". În urma acestor verificări, s-a constatat faptul că acest proiect a fost avizat de reprezentanții Ministerului Culturii, atât în faza de studiu de fezabilitate, cât și în cea de proiect tehnic. Mai mult, avizele prin care s-a aprobat proiectul tehnic au fost redactate și transmise spre dezbatere în comisiile de specialitate ale Ministerul Culturii chiar de reprezentanții acestui minister. "Potrivit documentelor, în cadrul acestor comisii de specialitate, Consiliul Județean Constanța nu a avut niciun reprezentant. În urma dezbaterilor, Ministerul Culturii a avizat pozitiv proiectul de restaurare al Cetății Capidava. Ulterior, Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat spre finanțare acest proiect, prin programul Operațional Regional 2007- 2013, axa prioritara 5, domeniul major de investiție 5.1, iar CJ Constanta a atribuit prin licitație publică executarea lucrărilor.

În toate etapele de execuție proiectul "Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava" a fost verificat de reprezentanții Ministerului Culturii, iar dirigintele de șantier a semnat conformitatea execuției din punct de vedere cantitativ și calitativ.

Lucrările de restaurare au fost sistate ca urmare a unei anchete penale derulate împotriva constructorului suspectat de evaziune fiscală.

Pentru a finaliza proiectul până la data limită impusă de procedurile europene, Consiliul Județean Constanța a demarat procedurile de obținere a documentației tehnico-economică prin care se stabilește ce lucrări mai sunt de executat. Avizul a fost obținut, iar în prezent se vor demara procedurile în vederea atribuirii unui nou contract de execuție a lucrărilor de restaurare", se arată într-un comunicat de presă al CJC.

Astfel, conducerea Consiliului Județean Constanța solicită Ministerului Culturii un raport tehnic privind concluziile echipei de specialiști care s-a deplasat la locație, precum și specificațiile tehnice care nu s-au respectat în cadrul procesului de executare a lucrărilor conform proiectului. 

Comentează știrea

costica
7 octombrie 2016
Suntem o forță de neoprit!

Te vei convinge foarte ușor!Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

DODO
8 octombrie 2016
profesionistii romini

A stiut sau consultat cineva criteriile de selectie a UNESCO acolo este clar cum sint alese valorile momdiale Sa fie exces de zel sau prostie ?

Pagina a fost generata in 0.5784 secunde