Comuna Crucea, prima localitate din județ care își va produce singură energia electrică

610
5
Comuna Crucea, prima localitate din județ care își va produce singură energia electrică - gheorghefrigioi1-1384183249.jpg

Articole de la același autor

Comuna Crucea ar putea deveni, în curând, prima localitate dobrogeană independentă din punct de vedere energetic. Asta după ce primarul Gheorghe Frigioi a reușit să obțină finanțare pentru realizarea unui proiect privind producerea energiei. Valoarea investiției depășește 1,2 milioane de euro.

Comuna Crucea, deși înfiptă în inima județului la zeci de kilometri de municipiul Constanța, reușește, pe zi ce trece, să se apropie tot mai mult de standardele de civili-zație și condiții de trai demne pentru o localitate europeană. Asta deoarece administrația locală a știut și a reușit să aducă în comunitate proiecte și investiții, care vor schimba total fața comunei.

Cel mai recent exem-plu în acest sens este câștigarea de către Primăria Crucea a unui proiect în valoare de 1,2 milioane de euro pentru producerea energiei electrice. Vor fi construite o turbină eoliană și o stație de biogaz care vor asigura mai bine de 60% din consumul public al localității. Astfel, va fi asigurat iluminatul public, energia electrică din instituțiile publice și cele de învățământ. Proiectul este planificat să fie finalizat în a doua jumătate a anului viitor.

"Turbina eoliană și stația de biogaz vor asigura peste 60% din consumul instituțiilor publice și din iluminatul public. Vom publica în curând pe SEAP anunțul de licitație și sperăm ca până la mijlocul anului viitor să fie totul funcțional. În paralel cu realizarea acestui proiect, anul viitor, voi supune spre aprobare Consiliului Local un proiect privind refacerea întregului sistem de iluminat public. Vrem să schimbăm toată rețeaua, să introducem sisteme de iluminat mai economice astfel încât consumul pentru rețeaua publică să se reducă cu cel puțin 40%. Această investiție ne va ajuta să facem economii semnificative la bugetul local. Numai iluminatul public ne costă, anual, aproximativ 280.000 lei. De anul viitor, banii aceștia și banii pentru plata energiei electrice la instituții vor fi utilizați pentru realizarea altor proiecte în comuna Crucea și satele aferente", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

Investiția pentru reabilitarea sistemului de iluminat public va demara, cel mai probabil, anul viitor și va viza toate localitățile comunei.

"Toate localitățile comunei Crucea sunt iluminate public 100%. Noi am considerat tot timpul că iluminatul public, drumurile, alimen-tarea cu apă nu reprezintă un lux, ci doar o stare de normalitate. Cu banii economisiți din plata energiei electrice vom putea demara sau continua și alte proiecte", a mai adăugat Frigioi.

De asemenea, Primăria Crucea a finalizat pregătirile pentru iarnă, realizând toate stocurile de combustibil necesare pentru încălzirea școlilor și grădinițelor, precum și a instituțiilor publice. 

Comentează știrea

Fanica din Cumpana
12 noiembrie 2013
primarul din CRUCEA

Bravo primarului din CRUCEA pentru realizari demne de un primar face totul pentru oamenii si nu pentru el.Cumpana este un calvar nu sosea larga nu eoliene nu fata schimbata arata in paragina .Primarita GIJU este pusa pe trai si aruncat banii invint numai de ochi lumii face vilva nu se vede nimic dupa ea trebuie schimbata.

marian
21 noiembrie 2013
PRIMAR

FELICITARI, cel mai tare primar

F.M
21 noiembrie 2013

UN OM DEOSEBIT. TOT RESPECTUL MEU PENTRU TOT CEEA CE FACE

Milica
25 martie 2014
comuna crucea prima localitate din judet care isi va produce singura energie electica

Bravo domnule primar. stiam eu ca poti sa faci ceva pentru comuna noastra.

Milica
25 martie 2014
comuna crucea prima localitate din judet care isi va produce singura energie electica

Felicitari domnului primar

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4023 secunde