Școlile din Movilița și Potârnichea, încălzite cu energie regenerabilă

462
Școlile din Movilița și Potârnichea, încălzite cu energie regenerabilă - eoliene-1351892450.jpg
Conducerea administrației locale Topraisar a lansat două anunțuri de licitație prin care se dorește realizarea unei serii de investiții substanțiale în instituțiile de învățământ din localitate. Astfel, două dintre anunțuri se referă la contractarea companiilor care se vor ocupa de execuția lucrărilor privind înlocuirea sistemului de încălzire clasic, bazat pe utilizarea combustibilului solid, cu sisteme ce utilizează energie regenerabilă. Primul anunț vizează sistemele de încălzire aferente Grădiniței cu orar normal și Școlii cu Clasele I-IV din Potârnichea. Valoarea acestui proiect este de 252.010 de lei, iar firmele interesate își pot depune oferta până pe 14 noiembrie, ora 9.00.


În ceea ce privește al doilea anunț, acesta face referire la găsirea unei companii care se va ocupa de înlocuirea sistemelor de încălzire din incinta Școlii cu Clasele I-VIII aflată în satul Movilița. Pentru inițiativa menționată anterior, primăria va aloca suma de 358.620 de lei. Cei care doresc să participe la această licitație își pot depune oferta tot până pe 14 noiembrie, ora 9.00. 

Precizăm că partea de 80% din sursele de finanțare pentru cele două inițiative vine de la Fondul pentru mediu prin Programul "Casa Verde". Restul de 20% reprezintă contribuția primăriei din Bugetul Local. 

Potrivit primarului, Gheorghe Stelian, primăria va asigu-ra partea de cofinanțare, deși bugetul pe care îl are la dis-poziție nu permite, actualmente, investiții prea mare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mâine, ultima zi de școală
Pagina a fost generata in 0.3325 secunde