Coaliția propune relaxarea sesiunii de toamnă a bacalaureatului, Funeriu vrea camere de supraveghere în toate județele

378
1
Coaliția propune relaxarea sesiunii de toamnă a bacalaureatului, Funeriu vrea camere de supraveghere în toate județele - danielfuneriu-1310378482.jpg
Membri ai Coaliției de guvernare au propus la ședința de astăzi relaxarea condițiilor sesiunii din toamnă a bacalaureatului prin eliminarea camerelor de supraveghere în sălile de examen în liceele cu rezultate slabe, însă ministrul Educației, Daniel Funeriu, a respins această variantă, au declarat surse guvernamentale.
"Linia directoare a mers spre o relaxare a condițiilor bacalaureatului ca și implicații politice și anume problema camerelor, a supravegherii, implicațiilor electorale și a impactului electoral și de-o parte și de alta a Coaliției. Ministrul (n.r. Daniel Funeriu) a rămas foarte ferm pe poziție (...). Are suportul premierului și a colegilor din PDL, care de la început l-au îndemnat să ia aceste măsuri, dar multe voci din Coaliție au mers pe ideea unei relaxări a bacalaureatului", au afirmat sursele citate.
Potrivit acelorași surse, unele voci din Coaliție au propus ca în liceele cu rezultate slabe camerele de supraveghere să fie eliminate din sălile de examen la sesiunea din toamnă a bacalaureatului.
"S-a făcut o analiză matematică de bază între județele în care existau camere și cele în care nu existau și diferența de promovabilitate este undeva la 20% și atunci unele voci au propus ca în județele în care au existat rezultate dezastruoase în prima sesiune să eliminăm camerele sau să avem grijă în care din licee le montăm", au menționat sursele citate.
În schimb, ministrul Educației s-ar opune acestei variante avansate în ședința Coaliției.
"Ministrul susține instalarea în toate județele ca să nu mai existe discuții, dar la nivel politic colegii din Coaliție au spus că în județele în care nu au existat camere au avut rezultate mai bune, iar în celelalte județe rezultate mai dezastruoase, iar eventual să fie gândită o soluție în care din județe, în care din licee să fie montate. Ministrul rămâne foarte ferm să fie montate peste tot", au subliniat sursele citate.


Comentează știrea

tulceanul
11 iulie 2011
fara camere ?

cum relaxare ? adica sa se dea voie sa se copieze ? santeti nebuni ? camere in toate salile de examen . si exigenta maxima . asa se cere la un examen. cine e pregatit sa-l ia !!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6422 secunde