Cioloș: "Școlile care produc știință și cele care produc diplome pe bandă rulantă trebuie separate"

217
3
Cioloș:

Articole recomandate

Școlile doctorale "care produc știință" și cele care produc "diplome de doctorat pe bandă rulantă" trebuie separate, declară premierul Dacian Cioloș, potrivit căruia problema plagiatelor riscă să afecteze imaginea sistemului de învățământ doctoral din România.


Premierul Dacian Cioloș a declarat, ieri, la Cluj-Napoca, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) "Iuliu Hațieganu", că trebuie luate măsuri clare și drastice în formarea doctorală, pentru a nu compromite "ceea ce se face bun", informează Mediafax


"Pe partea de educație mai avem lucruri de făcut pentru a întări credibilitatea sistemului de formare, în primul rând de formare doctorală care are nevoie de o recredibilizare. Avem nevoie să luăm măsuri clare și drastice în România în formarea doctorală pentru a nu compromite ceea ce se face bun. Din păcate, cu această problemă a plagiatelor, imaginea sistemului de învățământ doctoral din România riscă să fie afectată în Europa și în lume, dacă nu luăm măsuri drastice, clare și ferme. (…) E important să avem o abordare frontală legată de aceste riscuri de plagiat și să trecem la o reevaluare a școlilor doctorale astfel încât să eliminăm orice suspiciuni asupra școlilor doctorale, să facem o separare clară între școlile doctorale care produc știință și cele care produc diplome de doctorat pe bandă rulantă", a spus Cioloș.


Comentează știrea

Cezar
4 octombrie 2016
Ce dastept...

Ce destept te-a facut ma-ta ! Dar ce ai zice ca toate scolile sa fie de calitate mai,beleuzule? Apoi,ce ai zice ca doar oamenii de calitate sa aiba voie sa acceada la pozitii inalte in societate,iar valorile reale,nu oamenii cu pile sa fie promovati? Cum sa faci scoli pentru categorii de oameni,asa cum sortezi spatiile de depozitare pentru cartofi,nu e mai bine ca din competitia reala sa se separe elevii? Prostule !!!

DODO
4 octombrie 2016
@ cezar

desteptu-le a fost o exprimare pe care tu nu o poti intelege, mai abstracta

pPVHuIKCqjeND
3 decembrie 2016
dmQlqSDprVULzKc

NmlZp3 wiesubfvqghn, [url=http://eaymnnsliabv.com/]eaymnnsliabv[/url], [link=http://giadpuvbklia.com/]giadpuvbklia[/link], http://lqlusbhzrysg.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3504 secunde