PSD, scor dublu față de PNL în județ

Cine va reprezenta Constanța în Parlament

2746
5
Cine va reprezenta Constanța în Parlament - parlamentulromaniei-1481565133.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii și-au ales, duminică, politicienii care-i vor reprezenta  în Parlament  în următorii patru ani. Ieri, numărătoarea voturilor s-a încheiat și în județul Constanța și astfel au apărut deja numele candidaților care au obținut suficiente voturi pentru un loc de parlamentar. Sunt însă câteva mandate care vor fi obținute la redistribuire. 


La nivelul județului Constanța, pentru acest scrutin au fost înscriși pe listele permanente 629.648 de constănțeni cu drept de vot. Aceștia au putut vota în cele 556 de secții de votare amenajate în tot județul Constanța, cele mai multe dintre ele, respectiv 210, fiind amenajate în municipiul Constanța. Chiar dacă vremea a fost frumoasă pentru o zi de iarnă, oamenii nu s-au înghesuit la secțiile de votare pentru a-și exprima opțiunea politică. Astfel, la nivelul țării, prezența la vot a fost de 39,49%. 


În ceea ce privește județul Con-stanța, acesta s-a aflat în topul clasamentelor cu cel mai mare număr de votanți prezenți la urne. Conform Biroului Electoral Central, prezența la vot în județul Constanța a fost de 40,84%. 


În cursul zilei de ieri, reprezentanții Biroului Electoral Județean Con-stanța au prezentat rezultatele finale după numărarea voturilor din toate cele 556 de secții din județul Con-stanța. Astfel, la Camera Deputaților, PSD a obținut 44,76%, PNL - 20,27%, USR - 8,88%, PMP - 8,59%, ALDE - 6,38%, UDMR - 0,16, iar candidatul independent Gheorghe Dinu - 1,84%. 


La Senat, situația în județul Con-stanța arată că PSD a obținut 45,44%, PNL - 21,64%, USR - 8,80%, PMP - 8,55%, ALDE - 6,29%, UDMR - 0,21%, iar candidatul independent Ioan Corneliu Moth - 1,36%. 




Conform procedurii, în cursul zilei de astăzi, reprezentanții Biroului Electoral Central trebuie să distribuie sau redistribuie mandatele obținute de candidați. Conform calculelor făcute de reprezentanții partidelor politice, județului Constanța îi revin 11 mandate de deputați și cinci de senatori. 


Practic, pe baza voturilor obținute de formațiunile politice de la malul mării, viitori parlamentari care vor reprezenta Constanța în următorii patru ani la Camera Deputaților sunt Iulian Iancu, Mircea Titus Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuș, George Vișan și, posibil, Florin Gheorghe de la PSD, Bogdan Huțucă, Robert Boroianu (PNL), Stelian Cristian Ion (USR), Robert Turcescu (PMP) și Mircea Banias (ALDE). 


La Senat, județul Constanța va fi reprezentat de Tit Liviu Brăiloiu, Nicolae Moga (PSD), Vergil Chițac (PNL) și Dorel Constantin Onaca (PMP). 


Menționăm că, în urma redistribuirii care se va face printr-un algoritm privind numărul voturilor obținute la nivel național de fiecare partid în parte, este posibil ca listele de parlamentari din Constanța să sufere mici modificări, în sensul ca mandatul despre care se vorbește că ar putea să-i revină lui Florin Gheorghe, de la PSD, să fie redistribuit unui alt partid politic, pe baza algoritmului privind împărțirea mandatelor la nivel național. De altfel, ieri, șeful de campanie al PSD Constanța, Decebal Făgădău, chiar spunea că acest mandat ar putea reveni UDMR. 


În ceea ce privește procesul electoral, Decebal Făgădău a ținut să mulțumească public candidaților, dar și constănțenilor care au ieșit la vot. 


"Mă bucură mult că această prezență la vot a fost și mai mare în mediul urban vs. mediul rural în județul Constanța. Practic, de două ori mai mulți oameni au votat în urban versus me-diul rural. Normal că sunt mulțumit de rezultat. Aș vrea să le mulțumesc colegilor de partid, echipei de campanie, candidaților, celor care ne-au susținut, ne-au votat și să vă mulțu-mesc și dumneavoastră, reprezen-tanților mass-media, pentru echilibru, echidistanță și profesionalism într-o campanie atipică. Este prima campanie de alegeri parlamentare care se desfășoară după un alt tipar, mai greu de înțeles pentru multă lume, chiar și pentru mulți candidați", a spus Decebal Făgădău.


Comentează știrea

elena
13 decembrie 2016
A ajuns colonelul basist Turcescu parlamentar???

Colonelul basist sub acoperire Turcescu a ajuns parlamentar de Constanta???????? Incredibil!!!

Constanta retardata
13 decembrie 2016
Cititi si ascultati in continuare presa si televiziunile

Acum va dati seama cat de usor de manipulat sunt constantenii de catre securistii din politica si din media ? Ne rade toata tara. Dupa 27 ani Constanta voteaza securisti.

Mos Craciun
13 decembrie 2016
Despre voturi

In parlament si senat vom fi reprezentati de cei care vor face legi pentru ei: salarii, pensii, zile libere etc /trebuie 200 la parlament si 100 la senat!

DODO
13 decembrie 2016
RUGAMINTE !

Asta este , dar rog ca cei care nu au votat sa aiba bunul simt sa nu mai posteze nimic sa nu se vaicareasca de nimic timp de patru ani Ii stim din arhiva cam care sint cei care indemnau la boicotare si neprezentare la vot .Toti ingretosatii de politca ca dupa untura de peste sa taca ca apatia lor a dus la acest dezastru Nu au priceput ca numai o iesire masiva la vot ne salva de asa ceva Nu au putut intelege ca oricum vom fi condusi de acesti politicieni noi trbua doar sa-i cernem GATA CU VAICARERILE !

Lazar
13 decembrie 2016
Reprezentant PNL C-ta

Constanteni a-ti ales din Hozu cel mai mic Hozu cel mai mare Boroianu Robert Aurel,ca va da apa gratuit si el o fura.Cred ca a-ti servit mezeluri de Gepeto de a-ti reusit ca sal votati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5081 secunde