Cine va fi "succesorul" lui Nicușor Constantinescu. Consilierii județeni chemați să voteze

1131
4
Cine va fi

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, vineri, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, în cadrul primei ședințe care are loc de la suspendarea din funcție a președintelui CJC, Nicușor Constantinescu. Pe ordinea de zi se află 17 proiecte de hotărâre, primul dintre acestea făcând referire la aprobarea exercitării atribuțiilor președintelui Consiliului Județean Constanța de către un vicepreședinte.

Luna trecută, prefectul județului Constanța Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost suspendat din funcție.

"Având în vedere comunicarea Curții de Apel București înregistrată la Instituția Prefectului județului Constanța cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului încheierii Curții de Apel București prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în temeiul prevederilor legale, am emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu până la încetarea măsurii arestării preventive", a transmis prefectul Constanței, Radu Volcinschi.

În aceste condiții, vineri, consilierii județeni vor trebui să voteze ca unul dintre cei doi vicepreședinți, Cristinel Dragomir sau Cristian Darie, să preia interimar funcția de președinte al CJC.

Și cum pe ordinea de zi se află 17 proiecte de hotărâre, printre altele, aleșii județeni vor discuta și despre rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al RAJDP Constanța pe anul 2014, dar și despre încheierea unui contract de consultanță, asistență și reprezentare juridică a Teatrului de Stat Constanța și împuternicirea conducerii Teatrului de Stat Constanța pentru semnarea acestui contract. Totodată, ei vor trebui să aprobe Regulamentul de Organizare și Funcționare al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și să modifice organigrama și statul de funcții pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Tot în cadrul ședinței de vineri, consilierii județeni vor dezbate și proiectul ce se află pe ordinea de zi care vizează repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe trimestrul III 2014, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură.

De asemenea, pe parcursul ședinței se vor aproba mai multe rectificări la diverse instituții aflate în subordinea CJC. Astfel, va fi aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe 2014 pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Delfinul" Constanța și cel al Centrului Școlar de Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța.

Bani vor mai primi și Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Albatros" Constanța, Centrul Județean de Resurse Educaționale Constanța, Școala Specială Deficienți Techirghiol.

În altă ordine de idei, la sfârșitul acestei săptămâni, va fi semnat un nou acord de asociere și colaborare între Consiliul Județean Constanța și SC Lafarge Ciment SA din Medgidia. Parteneriatul dintre cele două instituții este o continuare a documentului parafat în urmă cu doi ani, când conducerea societății a înțeles rolul programelor derulate de CJC și a finanțat acțiunile de împădurire a zonelor unde firma poluează.

Comentează știrea

Scylla
3 septembrie 2014
BUG Mafia

Da' de ce nu este facuta legea sa fie vot nominal de cate ori e nevoie? si cheltuielile de alegeri sa fie pe socoteala alesului care -sa imbatat, care si-a instituit servicii personale in afara legii si bunului simt, a semnat acte false, a facut trafic de influenta, si-a semnat in numele consiliului judetean imputerniciri pentru sine sa ia decizii in numele consiliui, a a furat (deci are bani), Nicusor Constatinescu. Un roman hotz la HewYork. Nu cumva consilierii voteaza pe unul care a fost si inca este mana in mana cu Nicusor Fugaru'? Tosmai bine ca sa ii mai sterga din urmele hotziei.

dan
3 septembrie 2014
fara

rugamintea mea catre semnatarul articolului este sa treaca in revista continutul legii functionarii institutiei consiliului judetean.nu de alta dar vrem sa stim si noi cand trebuie sa ne alegem un alt presedinte de consiliul local . cu aceste manarii psd-iste adica derogarea anumitor functiuni catre subaltern talharii isi pastreaza influenta.

sindbad
3 septembrie 2014
Constantinescu si capetele hydrei...

La Constanta se stie ca sunt toti in legati de acelasi interese de clan. Judecatori, politisti, functionari publici din consilii si primarie, geambasi si combinatori. Acum cand se judeca in alte instante, de catre judecatori inca neatinsi de flagelul coruptiei, incep a avea frisoane...Ia luati in calcul metoda Patriciu...Gata, moare, incinerare, distrus ADN, sicriu sigilat, inchis dosar...noua identitate, si iar i-am fraierit pe constanteni...l-a vazut careva pe Patriciu mort in cosciug???

dana
3 septembrie 2014
oferta reala si serioasa

Opreste-te aici si vezi aceasta oferta reala si serioasa prin care castigi 300 de dolari lunar, cu numai 3 ore de lucru pe zi! Este vorba despre ceva absolut nou pe piata joburilor: operator online! Te vei convinge imediat si garantat ca ai gasit exact oferta de care aveai nevoie! Solicita acum detalii la email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7415 secunde