Cine a câștigat și cine a pierdut cu adevărat de pe urma Ordonanței 13?

554
4
Cine a câștigat și cine a pierdut cu adevărat de pe urma Ordonanței 13? - fond-1487333226.jpg

Articole de la același autor

Prostia nu se plătește de fiecare dată scump. Uneori, când e vorba de politică, ea scapă chiar basma curată și ajunge să se cațere și în vârful vreunui partid, de unde râde în față celorlalți proști.


Că prostia nu se plătește stă mărturie și celebra Ordonanța 13. Pentru o astfel de mârlănie politică, în orice alt stat din UE guvernul ar fi plătit cu capul. Să încerci să îți înșeli propriul popor în ceas de noapte pentru a da o mână de ajutor nesperată infractorilor din partid este un lucru greu de digerat într-o democrație sănătoasă. În fine, nu e și cazul nostru… Românii și-au făcut însă datoria și și-au apărat valorile. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă. Iar presiunea străzii i-a determinat pe guvernanți să bată în retragere.


Însă, după atâta vâlvă, este clar că cineva va trebui să deconteze. Cineva va trebui să plătească deranjul. Dar cine? PSD? Guvernul Grindeanu? Dragnea?


Pentru mine este clar că niciunul. Decontul va veni atunci când nu va mai conta. Plățile politice se vor face în monede atât de devalorizate încât nici măcar nu va mai merita efortul contabilizării lor. Asta deoarece în această luptă de uzură poporul român a fost lăsat singur. Instituțiile statului, clasa politică nu au fost suficient de puternice sau interesate pentru a avea un rol determinant în această poveste. 


PNL, care ar fi trebuit să devină vârful de lance al luptei împotriva PSD, și-a demonstrat încă o dată limitele. Partidul Liberal nu mai are vlagă să articuleze nicio idee sau acțiune politică. Aflați într-o veritabilă lipsă de identitate și lideri, liberalii au asistat ca la teatru cum strada își juca rolul în forță. Abia în actul final au venit cu o moțiune obosită, susținută mai mult de imagine de celelalte partide de opoziție. O acțiune politică fără nici cea mai mică forță sau șansă de reușită, o acțiune concepută doar de dragul statisticii și a burtierelor televiziunilor de știri.


În lipsa unui partid de opoziție incisiv, președintele Iohannis a încercat să devină "jucător". Probabil că povestea i-a venit ca o mănușă pentru a ieși din lâncezeala caracteristică-i. Prilejul și argumentul perfect pentru a-și însuși postura de lider al mișcării anti-PSD. Iohannis a înțeles perfect că dacă nu își intră în rol nu va mai avea nicio șansă la alegerile prezidențiale viitoare, știindu-se deja pe toboganul încrederii populației. Iar haina de unic opozant al lui Dragnea i-ar putea acoperi cu ușurință slăbiciunile. 


Doar că rolul i s-a terminat mult prea repede. Obișnuiți de la Băsescu, atunci când declarațiile sale de la ora 19 însemnau mai mereu o pălitură de ghioagă în moalele capului pentru Ponta sau PSD, Iohannis nu a arătat niciodată să aibă mai multe atuuri decât cele arătate pe masa de joc. Elementul surpriză, asul din mânecă, glumițele și vorbele de duh i-au lipsit lui Iohannis, care părea mereu prins între scoarțele rigide ale funcției și ale propriei carisme. A încercat să își asume acest rol, dar nu i-a reușit, inclusiv cu Bugetul. 


Una peste alta, în urma Ordonanței 13, clasa politică a rămas aceeași. Nu s-au schimbat nici unii, nici alții. Iar tentative ca aceasta vor mai exista, doar că o vor face cu mănuși. Cert este, însă, că noaptea de 31 ianuarie 2017 va rămâne marcată ca noaptea în care conștiința civică a românilor s-a trezit. Noaptea în care românii s-au trezit din somn și nu s-au mai culcat.



Comentează știrea

Sindbad
17 februarie 2017
One way ticket...

Cu exceptia lui Turcan si Predoiu care au venit cu niste declaratii anemice, restul liberalilor ? pamant de flori. Avem PNL la C-ta ? Suferiti dupa USL ? Dupa Tariceanu ? Intrebati PNT-CD-ul de unde si-au luat bilete. Bilete dus, va rog!

costica
17 februarie 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

Oferta actuala: oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com

Decebal
20 februarie 2017
MUNCA SI IARASI MUNCA !

Am muncit și nu am amintit oamenilor învârstă, că primesc pensia datorită muncii noastre, este ca un reproș ! Am muncit pentru amărâta de pensie ( pe lângă serviciu, mergeam la recoltatul : porumbului, roșiilor, cartofilor......, măturam străzile localității, săpam terenul din curtea instituției, greblam, pliveam plantele și câte și mai câte alte activități numite patriotice, când ne întoarceam acasă, ca " odihniți" ne continuam ziua cu cele casnice : prepararea hranei, îngrijirea copiilor și toate celelalte câte și mai câte, de cădeam obosiți, adică frânți de oboseală și tot așa, tot timpul, de nu ne mai trecea prin cap de : mitinguri și altele asemenea și acum suntem caracterizați, catalogați : boșorogi, dogmatici, criptocomunisti......., RUȘINEEEEEEEE ! Nu am jignit oamenii, vă vine rândul și vouă, tinerilor de azi, bătrânilor de mâine, că timpul trece și să auziți, cum vă vor cataloga tinerii de mâine, păcat că noi, nu vom mai fi, ca să auzim vorbele pe care, au să vi le adreseze ?! ), pensia pe care o primim este o batjocură și totodată este o rușine că după 27 de ani de la așa zisa revoluție din 1989, avem ajutoare de bătrânețe, că numai pensii, nu se pot numi acestea, vinovat este tot spectrul politic, de la stânga - la dreapta și invers ! Rușineeeeeeee, tuturor celor care ne caracterizează, cât și celor care ne-au condus pentru că, cu munca noastră, am ajuns de vorbă unora / altora ! DUMNEZEU VEDE, să nu vă ajungă, lacrimile noastre, că noi, părinții v-am purtat în pântec, v-am crescut, mulți chiar foarte mulți ați ajuns pe înalte culmi ale activității voastre și acum, astfel vă manifestați mulțumirea / recunoștința în fața lui Dumnezeu și părinților voștri ?!

constanta
20 februarie 2017
domnul bosorog

Nu ai inteles nimic ! si de aceea va situati la margine ! La protestele anti ciuma rosie am avut alaturi de noi persoane cu mult mai in varsta decat te dai si au inteles de unde le vin problemele pe care le au si pensionarii . Daca ai primit reprosori directe sau indirecte au fost pentru modul de gandire ancorat inainte de 89 , nu pentru varsta onorabila la care poate ai ajuns ! Voi comunistii ati incercat sa deviati protestele antisistem spre proteste antipensionari ! Nu v-a mers , majoritatea au inteles manevra!!!

Răspuns la: MUNCA SI IARASI MUNCA !
Adăugat de : Decebal, 20 februarie 2017
Am muncit și nu am amintit oamenilor învârstă, că primesc pensia datorită muncii noastre, este ca un reproș ! Am muncit pentru amărâta de...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Pagube colaterale
Pagina a fost generata in 0.5258 secunde