Investiție de 1,5 milioane de euro

Cea mai modernă piață de pește se va construi la Năvodari

880
1
Cea mai modernă piață de pește se va construi la Năvodari - piatapeste-1370272919.jpg

Articole de la același autor

Orașul Năvodari va avea cea mai modernă piață de pește din România, în urma implementării unui proiect european de aproape 1,5 milioane de euro. Lucrările vor demara în scurt timp și se vor întinde pe o perioadă de 15 luni. 

Primarul Nicolae Matei a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, cea mai recentă reușită a echipei administrative pe care o conduce - construirea unui "Centru transfrontalier de afaceri în turism și activități conexe - Piața de pește și produse din pește". Proiectul a fost inițiat de Primăria Năvodari, în parteneriat cu ONG-ul Eureka din Bulgaria, fiind finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, proiect care se adresează agenților economici din turism și sectorul piscicol.

În cadrul proiectului va fi construită o Piață de pește, prevăzută cu mai multe facilități, precum: 10 puncte interioare și 16 exterioare de vânzare, sală de conferințe și evenimente, facilități pentru vânzarea și prepararea produselor din pește, pavilion expozițional și spații de birouri. De asemenea, cu ocazia implementării proiectului se vor organiza două festivaluri de pește și concursuri gastronomice, unul în Năvodari, celălalt în Dobrich, Bulgaria, și va fi realizat un Ghid gastronomic "Peștele în bucătăria tradițională a românului și a bulgarului". Bugetul total al proiectului este de 1,46 milioane de euro, din care 85% sunt finanțați de către Uniunea Europeană, 13% din bugetele naționale și 2% din sursele proprii ale partenerilor. Ca un element în plus de atracție, întreaga construcție, ce se întinde pe o suprafață de peste 2.000 mp, va avea forma unui pește uriaș.

Primarul Nicolae Matei a declarat că acest proiect este unul foarte vechi și că va aduce un plus de valoare și atractivitate orașului Năvodari. "Piața de pește este un proiect mai vechi, cred că a fost depus prin 2009. Din lipsă de finanțare, abia acum a fost declarat eligibil. După finalizarea construcției, Năvodariul va deveni un adevărat centru pescăresc, care va da un plus de farmec acestei zone. Piața de pește va fi construită pe malul Canalului, lângă piciorul Podului, la intrare în Năvodari, într-o zonă foarte frumoasă. Odată cu această construcție vom amenaja și împrejurimile, astfel încât întreaga zonă să arate bine. Vom face alei de promenadă, cu lampadare, băncuțe", a declarat primarul Nicolae Matei.

Și partenerul bulgar al primăriei Năvodari, ONG-ul Eureka, s-a declarat încântat de implementarea proiectului. Reprezentantul acestuia, Krasev Rusev a precizat că Năvodariul se pretează unor asemenea proiecte, având un potențial turistic foarte mare. Mai mult, partenerul bulgar i-a propus primarului Nicolae Matei să găsească împreună resursele și mecanismele necesare pentru a construi la Năvodari un centru universitar pentru perfecționarea și instruirea managerilor din turism din această zonă a Europei.

Comentează știrea

Liviu Chilian
4 iunie 2013
"Ziarele" kustendilimane si reralitatea CRUDA din satele Misiei de Jos("Dobrogei")

De ani de zile urmaresc presa scrisa kustendilimana. "Jurnalistii", cu obstinatie morbida, prezinta NUMAI antiviata din pestilentele-asa-zis orase: Kustendge, Medgidia, Pangali, Karakoyum. NIMIC - absolut nimic -, din antiviata primitiva, uratenia conscarata, feudalismul tarziu, etc, in care se zbat satele cu pseudocetatenii lor cu tot. In satele Misiei de Jos, CONDAMNATE disparitiei datorita holocaustului lent la care sunt supusi taranii Romani si ceva minoritari, viata este un semicalvar indurat cu un fel de seninatate de catre femeile supravietuitoare, si amagita cu drogul alcoolului sau tutunului, de catre umbrele, majoritatea, barbati. De ce acest putoi merdialqaedan, alogen infumurat cu...eduk.tie antiromaneasca "aleasa", nu se'ncumeta sa mearga in Tasaul, Cicircci(Sibioara) sau Palazu Mic, pentru a informa despre mizeria subumana in care vegeteaza...votantii USL-ului-salvare? In ultimele luni, am gasit ceva scris despre...activitatea politicastra a catorva muieri zalude ajunse primaritiganci, asa cum e Tziganca-Moldoveanca greco-tziganizata din Karamurat, o liberabiata nevindek.bila. Titlurile informarilor spun totu': "Primarul Anka Belu a organizat o noua paranghelie in centrul comunei Kogo; paranghelie la care satenii s'au adunat ca la urs, sa pape mici si sa bea bere platite din banii publici". Asta'nseamna "politica" la muierile primaritziganci - kilabale si manele PREMIATE cu cateva sute de lei din buget. De 1 Iunie, am inteles ca liberabiatii invingatori-patricisti in frunte cu smintita primarita, le'au dat...bomboane copiilor din Piatra; semn al kapitalismului biruitor. La Gradina, primaritziganca e o Zsidanka nebuna, Yakubovitch, ce, literal, a INHATAT tot pamantul satului; kapitalista de 'succesuri', n'asa, fiind cera mai bokata muiere din Kustendge. La Cumpana, o alta NEROADA o tine numai intr'o chilaba, impaunandu'se cu "realizarili iepocale" ce sparie estul salbatic rromarlanesc. Din cate am inteles din presa scrisa din ultimele luni, psihopat-sociopatul hotzoman Matei trebuia sa'nfunde puscaria, pen'ca L'A SFIDAT pe capo Mazare. Vad ca e liber si nestingherit in cursa lui de interlop politicastru - a fost iertat de Sifilitic?! --- Am gasit un material scris de cineva ce a indraznit sa mearga in Cicircci. http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/sibioara-satul-de-la-capatul-lumii-249186.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3545 secunde