Ce proiecte au votat consilierii locali din Mangalia

217
Ce proiecte au votat consilierii locali din Mangalia - ceproiecteauvotatconsilieriiloca-1404493342.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali din Mangalia au votat, în cadrul ședinței ordinare de joi, mai multe proiecte de interes pentru locuitorii orașului. Astfel, mem-

brii Consiliului Local au aprobat transmiterea în folosință gratuită către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului în suprafață de 5.918 mp, pentru construirea unei săli de sport în municipiul Mangalia. Proiectul are la bază mai multe prevederi legislative de la nivel local referitoare la aprobarea Programului de dezvoltare a infrastructurii educaționale, locative și a celei sportive, cu finanțare de la bugetul național prin CNI. În acest sens, sala de sport se va construi în curtea Școlii Gimnaziale "Sfântul Andrei", va avea o amprentă la sol de 1.080 mp și o capacitate de 150 de locuri.

În aceeași ședință, consilierii locali au votat pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII "Gala Galaction" din localitate, care presupune recompartimentarea spațiilor unității școlare, reabilitarea termică și mansardarea clădirii, valoarea investiției de peste 300.000 de euro fiind suportată din bugetul local. Unitatea școlară deservește 500 de elevi, actualmente spațiile destinate orelor de curs fiind neîncăpătoare pentru numărul de elevi existent în școală, modernizarea și extinderea clădirii fiind necesare desfășurării în condiții optime a procesului educațional.

De asemenea, s-a adoptat proiectul de hotărâre privind branșarea la rețeaua de gaze a tuturor școlilor și grădinițelor din oraș. Potrivit documentului, se vor executa lucrări de branșament, vor fi modernizate instalațiile de utilizare, achiziționate arzătoare pe gaz și se va proceda la automatizarea și conservarea celor vechi, inclusiv a bazinelor CLU. Alte proiecte adoptate în ședința CL au fost cele privind mutarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din clădirea Primăriei Mangalia, în incinta Clubului Nautic situat în Portul turistic din localitate. Totodată, s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru Corul de Copii "Callatis" din Mangalia, necesar cheltuielilor de cazare și masă unui număr de 27 de persoane care formează corul, în vederea participării la Festivalul Internațional Coral "Canta All Mar", care va avea loc în perioada 22-26 octombrie, la Barcelona (Spania). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Politică-Administrație : Repartiții de locuințe, la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.4897 secunde