Ce-au fost și ce-au ajuns! PRM la limita supraviețuirii, PNȚCD - bătaia calicilor pe ceaunul gol

686
2

Articole de la același autor

Vă mai aduceți aminte de vremurile în care PRM, partidul lui Vadim Tudor, era la un pas să preia conducerea țării?

Sau de PNȚCD, partidul în jurul căruia s-a asigurat guvernarea în mandatul președintelui Constantinescu? Partide care au contat în viața politică post-decembristă și care s-au stins treptat, sub derapajele liderilor sau ale politicilor promovate.

Peste două luni, alegerile parlamentare le-ar putea conferi șansa reafirmării sau resuscitării, de la caz la caz. Mai greoi și timid, la Constanța, într-un imens con de umbră, cele două formațiuni își fac propriile calcule pentru confruntarea electorală din decembrie.

Pe veșnicul lider PRM Constanța, Radu Comănici, l-am găsit, vineri, în mijlocul pregătirilor. Ultimele campanii electorale le-au spulberat toate speranțele, așa că acum își joacă ultima carte. "Intrarea în Parlament a PRM este salvarea partidului și acum, cred că este ultima noastră șansă. Dacă vom reuși să depășim pragul electoral ne vom reveni, sunt convins de asta. Dacă nu… va fi foarte greu să mai rezistăm", ne-a declarat Radu Comănici. Președintele PRM Constanța dă asigurări că partidul și-a păstrat linia generală, chiar dacă este conștient că moartea liderului Vadim Tudor a depersonificat formațiunea. "Este clar că nu vom mai fi partidul unui singur lider. Am reușit să aducem alături de noi oameni cu greutate, oameni de valoare, precum actorul Zamfirescu și profesorul Cojei și sper să revenim în forță. În curând o să definitivăm listele de candidați și vă asigur că vor fi personalități marcante în prima linie", a mai adăugat Comănici.

În tabăra PNȚCD lucrurile nu sunt însă la fel de liniștite. Cele două tabere care își dispută supremația în partid par să fi dus formațiunea pe marginea prăpastiei. Dovadă că, pentru prima oară după 1990, PNȚCD va spune "absent" la alegerile parlamentare. Țărăniștii au luat decizia de a nu depune liste de candidați.

Președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, spune că în lipsa unor liste proprii, îi îndeamnă pe țărăniști să voteze la parlamentare cu partidul lui Marian Munteanu, Alianța Noastră România. "Noi avem această alternativă în Marian Munteanu și sunt convins că va intra în Parlament. Nu știu încă dacă vom avea și noi candidați pe listele lui. Deocamdată să vedem dacă reușim să strângem semnăturile. Partidele mari au făcut legea în așa fel încât partidele mici să nu aibă nicio șansă. Dacă vom aduna semnăturile vom vedea și pe cine vom pune pe listele de candidați", a declarat Adrian Țapliuc.

În același timp, liderul renegat al PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi, spune că țărăniștii adevărați nu îl vor susține niciodată pe Marian Munteanu, iar absența PNȚCD din acest scrutin este o rușine imensă pentru partid. "Este pentru prima oară când PNȚCD nu participă la alegerile parlamentare. Situația este creată de Pavelescu care nu înțelege că duce partidul într-o situație fără ieșire. O să găsim o soluție să susținem un partid de dreapta în aceste alegeri, cel mai probabil PNL. Este clar că țărăniștii adevărați nu pot vota cu Marian Munteanu deoarece partidul lui nu corespunde doctrinei și principiilor noastre", a declarat Chesoi. Acesta susține însă că după alegeri PNȚCD va renaște în jurul unui proiect politic puternic. "Din fericire, există un proiect de revenire a PNȚCD, susținut de țărăniști adevărați, foști demnitari: miniștri, secretari de stat, parlamentari. Imediat după alegeri vom avea un congres și vom alege un președinte țărănist adevărat care va da semnalul renașterii partidului", a mai adăugat Chesoi.

Comentează știrea

costica
7 octombrie 2016
Ai alături o echipă ambițioasă!

Te hotărăști și câștigi!u îți alegi viitorul!Totul este absolut Sigur! Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase,100-285 e din prima luna! Cereti acum detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN COSTICATIO.BetterThanYouTube.com

DODO
8 octombrie 2016
vai de capul lor !

PRM un partid de exaltati nationalisti inventatori de conspiratii anti romanesti cu educatie indoctrinata si paranoici PNT un partid fara mostenitori cu o doctrina necunoscuta fara oameni cu snaga distrusi de un lider ( Ciorbea ) care s-a doveit un pupincurist a lui Ponta si sluga a PSD ( a se vedea seriiciile facute la alegerile prezidentiale ca avocat al poporului ) lider care a ratat sa intre vertical in cartea de istorie

Pagina a fost generata in 1.0697 secunde