Ce au discutat consilierii județeni la ședința CJC

393
Ce au discutat consilierii județeni la ședința CJC - ceaudiscutatconsilieriilasedinta-1417622404.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Județean Constanța, în cadrul ședinței ordinare a lunii decembrie. Pe ordinea de zi s-au aflat 30 de proiecte de hotărâre.

Aleșii județeni au luat în discuție modificarea HCJC nr.199/03.10.2014 privind încetarea dreptului de administrare al Fundației "Fantasio" Constanța asupra imobilului "Pavilion Expozițional Constanța", proprietate publică a județului Constanța. Un alt proiect care a fost votat a făcut referire la aprobarea caietului de obiective pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Totodată, aleșii județeni au aprobat rectificarea mai multor bugete ale unor instituții care se află în subordinea CJC.

De asemenea, s-a votat proiectul ce privește modificarea HCJC nr.243/29.10.2014 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2014 pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Pe de altă parte, a mai fost aprobat și un alt proiect așteptat de primarii din județul Constanța. Mai exact, este vorba despre cel care vizează repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pe anul 2014 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură.

Printre proiectele aprobate, s-au mai numărat preluarea gropii de gunoi de la Cernavodă și închiderea ei în baza unui proiect cu finanțare europeană, înființarea unor linii de transport în comun pe rutele Autostrada Soarelui Constanța - Cernavodă și Portul Constanța Sud Agigea - Poarta 6 - Constanța. Totodată, au mai fost aprobate toate proiectele ce vizau acordarea anumitor ajutoare financiare unor persoane cu afecțiuni medicale.

v v v

În altă ordine de idei, la finalul ședinței de ieri, Cristinel Dragomir, cel care a preluat conducerea CJC, le-a adus la cunoștință colegilor săi că DNA Constanța a transmis o adresă în care se solicită reprezentanților Consiliului Județean Constanța să spună dacă se constituie parte civilă într-un dosar penal în care inculpați sunt Nicușor Constantinescu și alți angajați ai CJC. Totodată, prin aceeași adresă, li se cere consilierilor județeni ca, în cazul unui răspuns afirmativ că vor să se constituie parte civilă, să precizeze și cuantumul pretențiilor pe care le au, natura acestora, motivele și probele pe care se întemeiază.

Prezent la ședință, consilierul județean Florian Constantin a spus că cel mai bine ar fi să se desemneze un expert care să stabilească valoarea prejudiciului în acest caz. La rândul său, consilierul liberal George Măndilă a solicitat ca o decizie în acest sens să se ia la următoarea ședință a CJC din data de 22 decembrie, pentru ca aleșii locali să aibă timp să se do-cumenteze cu privire la această cerință a DNA. În cele din urmă, consilierii au fost de acord cu propunerea lui Măndilă, urmând ca la viitoarea întâlnire să se decidă ce vor face. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6803 secunde