Ce ajutoare sociale sunt acordate elevilor din Mangalia

197
Ce ajutoare sociale sunt acordate elevilor din Mangalia - mangalianoulconsiliulocal2016-1480601943.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, recent, într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia au fost dezbătute și aprobate o serie de hotărâri cu caracter administrativ, dar și social. 


Unul dintre proiectele adoptate se referă la acordarea unor ajutoare de urgență pentru preșcolarii și elevii, care locuiesc în zonele Herghelie, IAS Fruviileg, Barieră și Zootehnie. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, care nu au posibilități materiale pentru a frecventa cursurile școlare, s-a aprobat acordarea mai multor ajutoare de urgență. În acest sens, s-a alocat suma de 8,5 lei/zi lucrătoare pentru preșcolarii care frecventează cursurile Grădiniței P.P. nr. 5 Neptun și care locuiesc în zonele Herghelie, IAS Fruviileg, Barieră și Zootehnie. Un alt ajutor de urgență vizează decontarea costului biletelor dus/întors în valoare de 8 lei/zi pentru preșcolarii și elevii din aceleași zone, care frec-ventează cursurile Grădiniței P.P. nr. 5 Neptun, Gră-diniței nr. 3, Școlii Gimnaziale "Sf. Andrei". Alt proiect de hotărâre adoptat de CL Mangalia se referă la decontarea cheltuielilor pentru navetă la și de la locul de muncă a cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2016-2017. 


În cadrul aceleiași ședințe, s-a mai adoptat proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat numărul și cuan-tumul burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat pentru anul școlar în curs, semestrul I. Astfel, pentru elevii care obțin burse de performanță, suma alocată este de 80 de lei, pentru cei care beneficiază de burse de merit, suma alocată este de 70 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu și sociale, sumele alocate sunt de 55 de lei, respectiv 50 de lei. Totodată, s-a mai adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți studiului de prefezabilitate pentru construcția de locuințe tip ANL destinate închirierii de către tineri și specialiști din sănătate. Cheltuielile privind asigurarea utilităților vor fi suportate de la bugetul local.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6339 secunde