Carmen Dan: Nu pot demisiona de câte ori cineva greșește

125
Carmen Dan: Nu pot demisiona de câte ori cineva greșește - carmendan-1502629193.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne reacționează după dispariția milionarului evreu, înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. Șefii polițiștilor care nu își fac treaba trebuie să își asume responsabilitatea și să suporte consecințele, spune Carmen Dan. Avraham Morgenstern a dispărut în mai, după condamnarea în primă instanță pentru evaziune fiscală. Fuga lui a dus la o anchetă la secția 6 de poliție București, unde agenții nu au anunțat la timp că omul de afaceri nu s-a prezentat la secție, așa cum îi impunea controlul judiciar sub care se afla.

După ce polițiștii de la Secția 6 i-au pierdut urma omului de afaceri Avraham Morgenstern, aflat sub control judiciar, liberalul Ovidiu Raețchi i-a cerut ministrului de interne să demisioneze.

Ovidiu Raețchi, deputat PNL: "Nu e vorba de un simplu polițist care nu și-a făcut datoria, e vorba de sistem în ansamblu care funcționează prost. O demisie a doamnei Carmen Dan ar însemna că sistemul în ansamblu admite că ne confruntăm cu o problemă de o gravitate foarte mare și că reacționăm ca atare."

Replica ministrului de Interne a venit pe pagina sa de Facebook.


Carmen Dan susține nu-și poate da demisia ori de câte ori cineva din subordinea sa nu își face treaba. Mai spune că șefii direcți ai celor care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu trebuie să iasă personal cu explicații în fața publicului, să își asume erorile sau abaterile și să suporte consecințele.

Răspunsul ministrului de Interne nu l-a mulțumit pe deputatul liberal.

Ovidiu Raețchi, deputat PNL: "Dacă ne vom uita în Occident la momente în care sistemul în ansamblu e disfuncțional vom vedea că asta fac miniștrii, își dau demisia pentru că sistemul patronat de ei nu funcționează și sistemul are nevoie de un șoc pentru a se schimba."

În urma dispariției lui Avraham Morgenstern, Ministerul Afacerilor Interne a început o cercetarea prealabilă a conducerii Secției 6. Asta pentru că polițiștii de aici nu au notificat la timp dispariția omului de afaceri aflat sub control judiciar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9982 secunde