Care este strategia de dezvoltare a municipiului Mangalia, până în 2023

379
Care este strategia de dezvoltare a municipiului Mangalia, până în 2023 - mangalia-1478883910.jpg

Articole de la același autor

Primăria Muni-cipiului Mangalia a organizat, vineri, o dezbatere publică privind Strategia de Dezvoltare Locală (SDL), în perioada 2016 - 2023.

La eveniment, au participat reprezentanți ai administrației publice, consilieri locali, agenți economici, reprezentanți mass-media și cetățeni ai orașului.

Conform specialiștilor care au elaborat documentul, unul dintre obiectivele strategiei vizează implementarea în zona municipiului Mangalia a unor măsuri și proiecte menite să contribuie la dezvoltarea comunitară și, implicit, la creșterea nivelului de trai în zona de sud a litoralului.

Un alt obiectiv al strategiei se referă la implementarea conceptului de Green City până în anul 2023. Astfel, Mangalia ar putea deveni o destinație de vacanță, atât în sezon, cât și în extrasezon prin exploatarea resurselor balneare, realizarea unor trasee turistice, precum și prin cooperarea cu autoritățile bulgare în vederea dezvoltării sectorului turistic pe tot parcursul anului. Alte măsuri cuprinse în SDL se referă la includerea Mangaliei în topul celor mai atractive destinații internaționale pentru relocarea pensionarilor, transformarea orașului într-un veritabil Muzeu de istorie și arheologie.

Totodată, documentul mai prevede o corelare a priorităților de dezvoltare locală cu obiectivele tematice cuprinse în strategiile SDL naționale și regionale. Implementarea Strategiei de Dezvoltare a Mangaliei până în anul 2023 se va putea realiza prin orientarea întregii comunități către cooperare, coeziune și conștientizarea valorilor existente ale municipiului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6295 secunde