Care este ordinea partidelor pe buletinele pentru Parlamentul European

94

Articole de la același autor

PDL ocupă prima poziție pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, iar poziția a doua este a PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC și PNL, potrivit tragerii la sorți făcute, ieri, de președintele BEC, Florentin Sorin Drăguț, pentru stabilirea ordinii formațiunilor. 
Tragerea la sorți a fost în două etape, în prima fiind incluse partidele care au deja reprezentanți în Parlamentul European. Astfel, prima poziție pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare va fi ocupată de PDL, a doua poziție de PMP, iar a treia de către UDMR. 
Alianța electorală PSD-UNPR-PC ocupă poziția a patra pe buletinele de vot, PNL poziția a cincia, iar PRM a șasea. 
A doua etapă s-a referit la partidele politice care au candidați la alegerile europarlamentare, dar nu au membri în acest moment în Parlamentul European. Astfel, poziția șapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianța Națională a Agricultorilor, poziția a opta de Partidul Dreptății Sociale, iar poziția a noua de Partidul Noua Republică. 
Partidul Verde ocupă poziția a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forța Civică poziția a 11-a. Următoarele poziții sunt ocupate de Partidul Ecologist Român - poziția 12, Partidul Alternativa Socialistă - 13, PNȚCD - 14 și Partidul Poporului Dan Diaconescu - 15. 
După extragerile făcute de președintele BEC, acesta a precizat că următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidații independenți care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi.
Poziția 16 de pe buletinele de vot este ocupată de Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuț Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu și Valentin Dăianu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2657 secunde