Când va începe modernizarea falezei din sudul litoralului

177
Când va începe modernizarea falezei din sudul litoralului - primaruldinmangaliapromite-1404042235.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, prezent la acțiunile de promovare a zonei de sud a litoralului, organizate de către Asociația Litoral - Delta Dunării sub deviza "Litoralul verde.Infotrip ANAT", a tras un semnal de alarmă cu privire la necesitatea implicării active a autorităților centrale în relansarea turismul din sudul litoralului. În acest sens, edilul Mangaliei a vorbit despre o mai bună relaționare între structurile guvernamentale și administrația locală pentru ca activitatea turistică să funcționeze fără sincope.

Totodată, vicepreședintele ANAT, Corina Martin, a adăugat că atâta timp cât stațiunile sunt administrate, conform legii, de Consiliile Locale pe raza cărora ele există, este dificil să fie întreținute corespunzător.

Pe de altă parte, pe parcursul discuțiilor, s-a reiterat ideea că există un mare potențial de a readuce sezonul estival la cinci luni pe an.

"Avem resurse naturale care nu sunt exploatate. În Balta Mangalia există nămolul de turbă cu proprietăți terapeutice miraculoase, care ar putea fi extras și folosit în acest scop, izvoare sulfuroase care nu sunt folosite decât într-o mică măsură. Așteptăm implicarea agenților economici, dar și intervenția statului, pentru că în ceea ce constituie atracție turistică în stațiuni trebuie să se implice și autoritățile centrale", a precizat Linica Stan, președintele THR Marea Neagră.

De asemenea, în cadrul întâlnirii dintre reprezentanții ANAT, agenți economici și autoritățile locale, s-a pus accent și pe continuarea programelor guvernamentale privind infrastructura în toate stațiunile, cu mențiunea că, în același timp, trebuie lansat cadrul legislativ pentru soluționarea problemei hotelurilor abandonate.

"În ceea ce ne privește, Primăria Mangalia a atras fonduri europene de aproximativ 11 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea falezelor Mangalia - Saturn și Jupiter - Neptun. Lucrările vor începe în septembrie și vor fi gata până la începutul următorului sezon estival. Obiectivul nostru în această privință este să realizăm, cu bani europeni, nouă kilometri de faleză pietonală, de la Mangalia până la Olimp", a mai spus Cristian Radu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Politică-Administrație : Repartiții de locuințe, la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5662 secunde