Camera Deputaților a publicat salariile angajaților. Cât câștigă Liviu Dragnea și șoferul acestuia

2357
4
Camera Deputaților a publicat salariile angajaților. Cât câștigă Liviu Dragnea și șoferul acestuia - liviudragnea-1507204475.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a publicat indemnizațiile pentru funcțiile de demnitate publică alese și pe cele ale angajaților care ocupă funcții în serviciile instituției și în birourile parlamentare, în plată la data de 30 septembrie. 


Noile sume apar după ce Legea salarizării, inițiată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a intrat în vigoare. Publicarea acestor date vine în contextul în care Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede ca autoritățile și instituțiile publice să publice la sediul propriu și pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, o listă a tuturor funcțiilor, cuprinzând salariul de bază, baza de calcul, valoarea anuală a voucherelor de vacanță și valoarea anuală a indemnizației de hrană.


Conform celor publicate pe site-ul instituției, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, are o indemnizație de 16.675 lei, vicepreședinții încasează câte 15.515 lei, secretarii și chestorii pleacă acasă, lunar, cu câte 15.225 lei, iar liderii grupurilor parlamentare primesc o indemnizație de 14.500 lei.


De asemenea, președinții comisiilor permanente au o indemnizație de 14.065 lei, în timp ce vicepreședinții și secretarii acestor comisii au indemnizații de 13.630 lei, respectiv de 13.340 lei. De asemenea, deputații au o indemnizație de 13.050 lei.
Din lista funcțiilor din serviciile Camerei Deputaților mai reiese că secretarul general are un salariu de bază maxim de 17.900 lei, un secretar general adjunct - 17.677 lei, un șef de departament sau director general - 12.400 lei, un director - 12.688 lei, iar un șef serviciu - 10.285 lei.


Documentul mai atestă că un șef birou are salariu de bază maxim de 9.145 lei, un consilier parlamentar primește 8.859 lei, iar un expert parlamentar încasează 7.289 lei. Salariile de bază maxime ale bucătarilor, barmanilor, bufetierilor, ospătarilor sau liftierilor se ridică la suma de 2.365 lei, iar cele ale șoferilor la 3.703 lei.


Și cum orice parlamentar are dreptul la cabinet parlamentar în teritoriu și, implicit la angajați, la data de 30 septembrie 2017, un consilier care lucrează la un asemneea cabinet primește un salariu de bază maxim de 3.811 lei, un consultant - 2.342 lei, un expert - 3.471 lei, iar un șofer - 1.450 lei.


Comentează știrea

Totul se plateste, prostilor
5 octombrie 2017
Unde e legea salarizarii, psd ?

Psd stie ca actuala lege a salarizarii nu prevede diferentieri intre acordarea salariului minim pe economie pt cei cu studii superioare si cei fara studii? Stiu parlamentarii aceste lucruri? La salariile pe care le au ar trebui sa stie f bine. Daca nu stiu, marș afara din parlament, ordinarilor incompetenti. Vi se plateste incompetenta? Sa dati salariile inapoi! Un angajat cu studii superioare dupa 5-6 ani de facultate e platit cu sal min pe economie, iar un liftier sau bucatar au dublu, javrelor. Ce sa mai vorbim de un sofer: are triplu cat un om cu 5-6 ani facultate. Va blestemam zilnic, de asta ajungeti fetite in puscarii si va intra copiii cu masina in stalpi pe drumuri drepte

Ego
5 octombrie 2017
Salarii

Daca se adauga INDEMNIZATIILE,SPORURILE,BONUSURILE si ETC.urile,unde se ajunge ? Adevarul este ca aceste articole mai mult strica...se creeaza o imagine falsa despre cei care mulg bugetul tarii...multe din sumele de mai sus se dubleaza aproape...!

sever
5 octombrie 2017
talharii

CONCLUZIE : CU CAT ESTI MAI INCOMPETENT, HOT PENAL, MINCINOS SI FACI PARTE DIN "GUVERN", AI CATEVA MII DE EURO SALARIU (PLUS 1001 AVANTAJE). CAND ERAM COPIL ,NE AIUREA LA SCOALA CU O LOZINCA COMUNISTA :"INVATATI,INVATATI,INVATATI" . AZI LOZINCA S-A SCHIMBAT: "FURATI, FURATI,FURATI"!!!!!

DODO
6 octombrie 2017
daca ...

ar fi facut legi care sa duca tara intre cele cu adevarat prospere as fi fost de acord cu banii astia -erau meritati dar in realitate majoritatea au fost in folosul lor ori sa se burduseasca de bani ori sa se salveze de puscarie In aceste institutii au ajuns ( majoritate covirsitoare ) lichele penale nesimtite si mai ales incompetente doar pentru ca sint slugi politice adica masini de vot care nu pricep ce voteaza Ia-ti vazut zacind ,motaind sa-u jucindu-se pe telefoane fara macar sa fie macar putin atenti la dezbateri Se trezesc doar atunci cind trebuie facut scut in jurul unui nou penal Comportamentul lor deja paranoic ii face sa creada ca sint supra -oameni dar sigur va veni si vremea socotelilor si atunci sa-i vad

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde