Bucurie fără margini pentru locuitorii din mediul rural. Satul Cheia va fi conectat la Internet

2688
Bucurie fără margini pentru locuitorii din mediul rural. Satul Cheia va fi conectat la Internet - gabrielaiacobiciprimargradinache-1473949791.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii satului Cheia vor putea comunica mult mai ușor cu persoanele dragi, deoarece, în momentul de față, se află în desfășurare un proiect ce vizează acoperirea cu internet a întregii localități. 


Proiectul "Construirea unei rețele naționale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate, prin folosirea fondurilor structurale - RO-NET" a fost finalizat, până în prezent, în peste 200 de localități, iar în alte 220 de localități, proiectul se află în fază avansată de implementare. 


Potrivit țintei asumate prin programul național, până în noiembrie 2016, 783 de localități din zone greu accesibile vor beneficia de acoperire cu internet în bandă largă. 


RO-NET este un proiect major finanțat prin fonduri structurale europene și realizat de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională. 


Primarul localității Grădina, Gabriela Iacobici, spune că printre localitățile selectate din toată țara se află și satul Cheia, care aparține de comuna pe care o conduce. 


"În momentul de față, proiectul se află în plină desfășurare. Se instalează stâlpi, cabluri, tot ce este nevoie pentru ca întregul sat să fie conectat la internet. Astfel, oamenii vor avea acces mai ușor la informație, elevii și profesorii vor afla informații utile mai ușor, iar agenții economici vor putea utiliza internetul pentru afacerea lor și pot intra chiar în sistemul național de licitații publice cu produsele lor sau pentru a-și plăti facturile. Astfel, locuitorii vor beneficia de acces la internet și putem să considerăm că este un câștig destul de mare pentru comuni-tate", a declarat șefa admi-nistrației locale din Gră-dina, Gabriela Iacobici. 


Dezvoltarea localității continuă și în comuna Grădina, unde se va amenaja un teren de sport pentru tineri, inves-tiție ce va fi realizată cu bani de la bugetul local, costurile estimative fiind de apro-ximativ 50.000 de euro. 


Un alt proiect care se află în atenția administrației publice locale vizează construirea unei case mortuare și a unei săli unde se vor putea desfășura parastase, în Grădina, chiar în curtea cimitirului din localitate. 


"Pentru aceste două proiecte, terenul de sport și casa mortuară, astăzi (n.r. - ieri) am dat ordinul de începere a lucrărilor. De mâine (n.r. - astăzi), se pot începe lucrările, termenul de finalizare fiind de 24 de luni, însă cred că se vor termina mult mai repede, poate chiar în primăvara anului viitor", a explicat primarul Gabriela Iacobici. 


În ceea ce privește Centrul de Prevenire a Abandonului și a Separării Copilului de Familie, mai sunt necesare câteva documente pentru a începe funcționarea în condiții optime. 


"Mai durează puțin până va fi inaugurat. Lucrăm la documentația necesară, recent, am încheiat parteneriate cu instituțiile de pe raza comunei. În centru, vor fi 38 de copii ce vor beneficia de toate facilitățile prevăzute în proiect", a spus primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici. 


Ea a mai explicat că toți copiii care își vor petrece timpul aici vor avea un program bine stabilit. Astfel, după ce vor veni de la școală, vor primi o masă caldă, după care se vor odihni, iar apoi își vor face temele, fiind su-pravegheați de cadre specializate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0093 secunde