"Bătrânii" au plecat acasă

923
4

Articole de la același autor

Bune, rele, listele liberalilor constănțeni la alegerile parlamentare au resetat ierarhiile și rețele din PNL. Un moment zero al organizației, care a avut curajul să îi tragă pe Hașotti, Lupu, Manea sau Dragomir pe linia a doua. Sevrajele puterii le-au schimonosit înfundat reacțiile și tendințele de răzvrătire, înecate rapid și ferm de președintele kamikaze Dragomir. Și-a aruncat în aer propria echipă, cea a veteranilor liberali care luaseră partidul pe semnătură acasă. Decizia a fost fermă și dusă la îndeplinire. Chiar și tânăra milionară Horga a alunecat de pe listă, deși puseseră umărul la ascensiunea ei Alina Gorghiu și alți lideri de la București. "Nu vrem să stricăm totul cu un astfel de personaj. Este contestată. A făcut afaceri cu statul, s-a îmbogățit din bani publici", a fost mesajul PNL Constanța către Centru. Și în cele din urmă, cu sau fără voia președintelui unic, a fost radiată de pe listă. Deși așteptările ei erau cu totul altele. 


Oamenii scoși la înaintare, cu defectele și calitățile lor, au cel puțin atuul de a fi curați. Nu au mai fost parlamentari, nu au condamnări, nu sunt cercetați penal sau trimiși în judecată. 
Rămâne însă partea a doua a ecuației. Notorietatea și credibilitatea acestor oameni. Cu mici excepții, liberalii vor defila cu anonimi. Vor miza probabil pe încărcătura unui vot politic, pe principiul că la parlamentare omul votează partidul și nu candidații. Nu știu cât de departe se poate duce acest raționament și care este bariera peste care nu se va putea trece. Este clar că orice vot, mai ales la parlamentare, prezintă o încărcătură politică mare, dar nu trebuie neglijată nici importanța și prezența candidaților, ca unități individuale. Altfel, ce importanță ar mai avea componența listelor, selecția candidaților, acest joc de înnoire a cadrelor din prima linie? 



Comentează știrea

Cu o floare
17 octombrie 2016
Nu se face primavara

Tinerilor liberali de azi le atragem atentia ca alegerile pentru scaunul de primar din anul 2020 sunt aproape pierdute de liberali.Un candidat la functia de primar(inclusiv presedinte CJC) nu "se lanseaza" in luna alegerilor.Candidatul nu e racheta.Candidatul se formeaza,se afirma pe scena politica locala intr-un timp de cel putin 4 ani.Mazare a vopsit balcoanele constantenilor si l-a injurat pe Iliescu mai bine de cinci ani pana sa fie bagat in seama de constanteni.Voi liberalii nu vreti sa castigati sau nu aveti oameni capabili.Capabili,ma rog,asa se zice,asa vine vorba.Pentru vechea echipa de liberali a venit momentul sa le dam stingerea.Dumnezeu le-a oferit o sansa sa intre in istoria orasului.Ei au avut de ales intre adevar si minciuna.Au ales minciuna.Hai sictir Dragomire si tu Hasotti ! V-am votat toata viata.Voi m-ati tradat.

Lazar
17 octombrie 2016
Batrani au plecat

Dl Cosmin Zaporojan,citesc si eu pres Cugetul Liber,ca ma intereseaza foarte mult ca e orasu meu e Constanta,PNL cat foloseste minciuna si tot face reclama Hozilor nu vor mai avea castig de cauza,eu vad ca tot apare Boroianu Robert Aurel pe cate o pagina propus de parlamentar din zona Constantei,omul e un Infractor care a fraudat milioane cu Firma Gepeto,firme falimentate,firme inselate,paziti de servici,ocrotite de IPJ,Parchetul si Curtea de Apel C-ta,prin Terfelirea Constitutiei Ro.legi,articole si paragrafe numai in favoarea Infractorilor si a minciunilor si Dl Militian Comisar Sef Dr Adrian Rapotan IPJ C-ta nici nu aude eu cred ca au mare contributie la aparare Hozilor.D-na Puiu Zarafina, Adina Florea,Hira Madalina si al-ti se fac ca nu au inteles nimica,ba din contra eu ma simt au jignit ca eu le spun adevarul si mi se da cu NUP,Petiti Clasate,Tergiversari sa poata ocroti Infractori a se prescrie, Hotarari Judecatoresti cu rezoluti mincinoase ca e un mare club de apararea Hozilor la C-ta de infractori ca nu verifica nimeni.SRI cred ca nici nu au transmis sau furnizat informatile,Parchetul General,CSM MAI,IGPR,DNA nici atata cred ca i-a si pus Burga d-nei Laura Codruta Kövesi sa nu vada sa nu auda si la general lasa prosti sa vorbeasca si sa scrie ca Dl Militian Dr Adrian Rapotan cel mai longevit politist al romaniei si cu cele mai multe Infractiuni ne cunoscute se face ca nu aude,ca i-am trimes direct la facturi,chitanti la precizie din piata chineza,de justificarea furaciunilor plus extrasele de cont din BRD,Reiffeisenbanc cu spalare de bani si ridicarea capitalului social sunt puse pe hartie la Dl Dr Adrian Rapotan.Eu nu sunt anonim.

Sindbad
17 octombrie 2016
Tarziu

Au compromis iremediabil liberalismul la C-ta, au pactizat cu diavolul, non-combat pe linie cu pesedeul, impreuna cu care au tinut orasul pe loc timp de 15 ani. C-ta a pierdut trenul investitiilor straine, start-up-urilor, a devenit un oras de asistati. PNL-ul a ajutat la formarea unei paturi de asistati, pomanagii, fidela principiului "sa ne dea si noua ceva", lucru care a indepartat investitorii de acest judet. Sunt vinovati, la fel ca si toata gasca de carieristi, hoti si politruci ptr indepartarea tinerilor inteligenti din oras, judet. Exact ca si situatia RADET-ului, au plecat din sistem exact aia care plateau pretul intreg, si au ramas cei care primesc subventii. Inventie mazarista! Acum strang bani de inmormantare, cu credite la banci...ca vine iarna, ca de obicei prin surprindere!

MIHAI
17 octombrie 2016
DRAGOMIR SIMULANTUL

Cei doi care stau cu capul plecat simuland ca au ceva important de scris , nu sunt sinceri . Cred ca Dragomir , a luat initiativa de a deparazita conducerea organizatiei PNL Constanta , ca sa para acum in ultimul ceas drept salvatorul organizatiei , dupa ce ani de zile toti s-au balacit in balta pesedista . In fond ce pierde de ex. Hasotti ? Dupa cer si-a dovedit timp de 25 de anu inutilitatea in Parlament si s-a ales cu trei pensii , n-a avut curajulsi demnitatea sa-si anunte retragerea , lasand pana si in ultimul moment impresia ca a fost obligat de Dragomir si de catre cei de la Bucurersti . Dragomir a tinut ca prin aceasta miscare sa-si spele o parte din pacate , si sa para un om cu initiativa si curaj , un reformator . Daca ar fi vrut sa demonstreze realmente asa ceva , trebuia sa anunte ca dupa alegerile din decembrie isi va da demisia Asa ceva nu pot face decat oamenii cu caracter , calitate care lipseste actualilor politicianisti , fara exceptie . Pana la urma se vor adeveri spusele lui Delavrancea : " Istoria se va razbuna . Cei care vor deschide in viitor volumul cu istoria trecutului nostru , îi va regasi pe cei vinovati de dezastrul tarii sub forma unor muste strivite de evenimente . Iar istoricul va zice : acesta a batjocorit sanatatea publica , ăta finantele , ăsta invatamantul etc . Si va pune mana pe guma si va sterge aceste urme murdare lasate de cei care au facut rau societatii romanersti " .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6638 secunde