Băsescu cere SRI să desecretizeze informările către Președinție pe tema dezinfectanților din spitale

121
Băsescu cere SRI să desecretizeze informările către Președinție pe tema dezinfectanților din spitale - traianbasescu2-1462806189.jpg
Serviciul Român de Informații ar fi sesizat autorităților situația din unitățile medicale. Asta susține, astăzi, Gazeta Sporturilor, care citează o sursă a SRI. 



SRI a transmis și un comunicat către redacții:

"Dreptul la sănătate este un drept constituțional. Iar SRI acționează, impreuna cu celalte instituții partenere, pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituționale ale cetățenilor.

SRI informează decidenții legali despre vulnerabilitățile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecțiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară.

Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, primul-ministru, Președintele României. Toți acești beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuțiilor lor, despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate din România".

Traian Băsescu, fostul președinte al României în perioada 2004-2014, cere o desecretizare a acestor informări din partea SRI.

"Din afirmațiile purtătorului de cuvânt al SRI înțeleg că în ultimii 5 ani instituția a informat Președenția cu privire la tratarea defectuoasă a infecțiilor din spitale, cu substanțe dezinfectante diluate, furnizate de firma domnului Condrea sau de orice alt furnizor care a diluat (falsificat) substanțele de dezinfecție.

Cred că este corect și necesar ca informările adresate Președintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI", a afirmat Traian Băsescu, potrivit Realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4815 secunde