AVIZ PENTRU ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE!

163
AVIZ PENTRU ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE! - iohannisexplicit-1492076739.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis joi ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, anunță Administrația Prezidențială.








"Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi ministrului Justiției cererea de urmărire penală a domnului Sandu Gabriel, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 766/P/2016 al PÎCCJ — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, luând în considerare și Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri", precizează un comunicat transmis AGERPRES.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a demarat luni procedurile pentru obținerea avizului necesar începerii urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Sandu, în dosarul Microsoft 2.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4184 secunde