Primarul Mangaliei, Cristian Radu:

"Avem un buget de avarie, din cauza datoriilor mari acumulate înainte de 2012"

214

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia, reuniți, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul financiar 2014. Astfel, bugetul de venituri este estimat la aproximativ 84,4 milioane lei, din care venituri proprii - 53,1 milioane lei, sume defalcate din TVA - 20,5 milioane de lei, subvenții de la bugetul de stat - 332.300 mii lei și sume primite de la UE/alți donatori, în contul plăților efectuate și prefinanțări - 10,4 milioane de lei. 
La capitolul cheltuieli, fondurile bugetare au fost repartizate astfel: pentru reparații la străzi și trotuare - 5,4 milioane de lei, pentru subvenția la energia termică - 4 milioane de lei, pentru salubrizare - aproximativ 3,2 milioane de lei. Pentru învățământ, s-au repartizat aproximativ 22,2 milioane de lei, reprezentând cheltuieli de personal, cheltuieli materiale, rambursări credite, ajutoare și cheltuieli de capital, respectiv mansardarea Școlii "Gala Galaction", reparații la Grădinița nr. 3, Școala nr. 2 Liceul "Callatis" și Grupul Școlar Industrial "Ion Bănescu". Pentru Ordine Publică, s-au alocat aproximativ 1,4 milioane de lei, iar pentru Sănătate - 1,8 milioane de lei. Pentru Cultură, Culte și Sport, în bugetul pe 2014 este prevăzută suma de 15,3 milioane de lei, aici fiind inclusă și suma de aproximativ 2,1 milioane de lei pentru plata unor arierate, pe aceste capitole bugetare. 
Potrivit proiectului de buget, la Asistența Socială s-au repartizat 7 milioane de lei, banii urmând să fie distribuiți pe subcapitole, respectiv asistenți personali, ajutoare pensionari, Creșă, Cantină Socială, Cămin de bătrâni, Locuințe sociale, ajutoare lemne, etc. La capitolul Transporturi, s-au alocat 5,7 milioane de lei, iar la Capitolul "Dobânzi" - 2,1 milioane de lei, din care se vor plăti creditele pe care municipalitate le are în prezent la Trezoreria Statului și BCR. 
Conform repartițiilor bugetare pentru anul în curs, ADPP va moderniza un pavilion de pensionari și va amenaja o nouă construcție de acest tip, într-un cartier al orașului. De asemenea, Serviciul Administrației Publice se va ocupa de investiția privind alimentarea cu apă în cartierul Dobrogea I. 
În privința bugetului pe 2014, primarul Cristian Radu a declarat: "Avem un buget de avarie, din cauza datoriilor mari acumulate înainte de 2012 și la care încă mai avem de plată. În funcție de resursele financiare disponibile, vom urmări realizarea priorităților, cu chibzuință și transparență în cheltuirea banului public".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5221 secunde